• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Czerwone GABARYTY RYSA13

OP
OP
RYSA13

RYSA13

Znany użytkownik
Reakcje
37 4 0
Witajcie ;). Dzięki za odwiedziny i komentarze (y).
Super flota ! chociaż, niektóre z modeli aż proszą się o koguty. :)
Zgodzę się z Tobą ale niektórzy sprzedawcy nie dotrzymują terminów dostawy towaru ...ale już niedługo coś pozakładam :podstepny:.
Dziś pokażę ciąg dalszy walki z dźwigiem Liebherr-em 1600/2 :cool: a mianowicie olinowanie dolnej części przeciw-wagi. Po trzech próbach :gwizd: (błędy w założeniu linki pomimo korzystania z instrukcji oraz wyciąganiu linek z między "talerzy") udało mi się ukończyć dolną część olinowania zajęło mi to około 3h (samo założenie bez pomyłek i poprawek takie od A do Z) więc czekam teraz na Kolegów którzy też posiadają dźwig aby się pochwalili jak im poszło czy łatwo czy jednak mieli też troszku kłopotów z tym olinowaniem. (fotki z tel :niepewny:)
20141113_172328.jpg
20141113_172334.jpg
20141113_172352.jpg
20141113_172418.jpg
20141113_172430.jpg

cdn...pozdrawiam :D

OP
OP
RYSA13

RYSA13

Znany użytkownik
Reakcje
37 4 0
No podziwiam Rafał , bo jak widzę te linki i tą plątaninę to mój dźwig pozostanie ładunkiem , lub będzie miał hak na blutucie.:D:D:D:D:D
Marcin faktycznie olinowanie dźwigów to taki sprawdzian wytrzymałości nerwicowej :LOL: a zamontowanie haku to osobna bajka-(linka):D i może uda mi się w weekenda ale wiem że nie będzie to trwało 10 min :gwizd:.

OP
OP
RYSA13

RYSA13

Znany użytkownik
Reakcje
37 4 0
Podziwiam twoją cierpliwość (y),ja w tych linkach 5 minut bym nie wytrzymał :D:D:D
Dla tego mogę śmiało powiedzieć że praca mi w tym pomogła ...tzn ta moja cierpliwość do tych (.......... :cenzura: ludzi z jakimi pracuje) linek :gwizd:.
Dziś mogę oficjalnie powiedzieć że dźwig został złożony w 100% :D. Kosztowało mnie to troszku czasu ale naprawdę warto było :). Dziś kilka fotek na szybko z tel... a jak będzie ładniejsza pogoda to postaram się coś zrobić lepszego.

LIEBHERR LR 1600/2 wersja kolorystyczna "Mammoet"
0232.jpg
0233.jpg
0234.jpg
0235.jpg
0236.jpg
0237.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.708 387 20
Pięknie to wygląda. Kawał dźwigu. Jedyne co mi się nie za bardzo podoba to czerwone gąsienice i czerwone prowadnice gąsienic (tak to się chyba nazywa). Wyglądają trochę plastikowo. Przydało by się je trochę zwaloryzować.

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Niezły kolos jak na tą skalę. Od plątaniny tych sznurków oczopląsu można dostać, podziwiam za wytrwałość, u mnie pewnie szybciej wylądowałoby to za oknem. :D

OP
OP
RYSA13

RYSA13

Znany użytkownik
Reakcje
37 4 0
...Jedyne co mi się nie za bardzo podoba to czerwone gąsienice i czerwone prowadnice gąsienic (tak to się chyba nazywa). Wyglądają trochę plastikowo. Przydało by się je trochę zwaloryzować.
Maciek zgadzam się z Tobą i oczywiście w swoim czasie gąsienice się doczekają kalek i jakiegoś upiększenia ;).
...Od plątaniny tych sznurków oczopląsu można dostać, podziwiam za wytrwałość, u mnie pewnie szybciej wylądowałoby to za oknem. :D
:LOL: Tak zapewne, odpowiedzi są dwie albo masz za dużo kasy albo za słabe nerwy :podstepny:. Ale faktycznie można mieć chwilę słabości przy olinowaniu, jednak cena robi swoje i człowiek się nie poddaje (y).
Świetnie się prezentuje złożony, tylko w takim stanie nie ma go za bardzo gdzie trzymać.;)
Marcin dla tego już negocjuję kolejną gablotkę specjalnie na dźwigi wiatrak itp... :gwizd:.

Pomimo złej pogody postanowiłem zrobić jakieś foto nie wyszły one za dobrze ale myślę że dacie radę oglądnąć :cool:.
LIEBHERR LR 1600/2
0238.JPG
0239.JPG
0240.JPG
0241.jpg
0242.jpg
0243.JPG