• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Spotkanie Cykliczne spotkanie przy makiecie BGMu

Reakcje
0 0 0
Witam. Czy na spotkaniu mogą być osoby nie należące do stowarzyszenia MSMK? Pisałem do osoby, która zajmuje się tym, ale nie odpowiada.

Baranek

Moderator Grupy BGM
BGM
Reakcje
52 0 0
Na spotkanie zapraszamy wszystkich chętnych bez względu na przynależność do jakiegokolwiek stowarzyszenia.
Beskidzka Grupa Modelarska to grupa ludzi wspólnie budujących makietę modułową. Spotkania mają charakter otwarty. Więcej o nas na naszej stronie na Facebooku.

King

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
284 1 0
" Witam.
Jestem nowym użytkownikiem na forum. Nazywam się Piotr Ostrowski, w kwietniu skończę 17 lat, mieszkam w Warszawie. Jestem miłośnikiem kolejnictwa i początkującym modelarzem. "

Witam cię Piotrze oto twoje słowa z wątku planuje - widzę że mieszkasz w Warszawie no i jeśli tobie pasuje to zapraszamy na spotkanie do Kóz (koło Bielska -Białej ):)
bardzo się cieszymy i czekamy :rolleyes:

Reakcje
0 0 0
Do Bielska Białej zobaczę , czy będę mógł dojechać, ale chyba sobie odpuszczę, bo zbyt duże dla mnie koszty dojazdu i nie wiem , czy starczy mi czasu. Gdyby to był Skierniewickie spotkanie to by mi pasowało.

krakowiak

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
1.059 23 0
Jeśli mogę zapytać BGM, czy będziecie brać udział w spotkaniu, w XIII Warsztatach w Bielsku-Białej w dniach 13-14 czerwca, czy też wybieracie się w tym samym terminie do Krakowa do Nowohuckiego Centrum Kultury? :)

Baranek

Moderator Grupy BGM
BGM
Reakcje
52 0 0
Wstępnie zgłosiliśmy się do Bielska-Białej, tak że do Krakowa raczej następnym razem.
Plan jest prosty: zaprezentujemy się bliżej, zachwycimy rodziny, znajomych i wszystkich mieszkańców, podwoimy nasze szeregi i do zimy będziemy mieć 2x więcej modułów i taboru ;)

krakowiak

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
1.059 23 0
A czy macie wstręt do taboru amerykańskiego? ;) czy dyskryminujecie tabor amerykański, np. ze względu na skrajnię? ;) mam lokomotywę w DCC z dźwiękiem (SD70Ace firmy Athearn) plus oczywiście wagony :)

Baranek

Moderator Grupy BGM
BGM
Reakcje
52 0 0
Jak dotąd nie mieliśmy przyjemności dyskryminować taboru amerykańskiego, bo większość z nas takowym nie dysponuje :)
Nasze wystawy w czerwcu będą miały (ze względów technicznych) charakter bardziej luźny niż regularne imprezy modelarskiej, tak że dla każdego znajdzie się miejsce.

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Ja mam jeszcze pytanko prośbe, bede potrzebował na skrzynke prosty tor, jesli ktos ma za duzo to niech weźmie jutro na spotkanie, dogadamy sie za nie ;)

krakowiak

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
1.059 23 0
Baranek dziękuję za informację :) muszę przedyskutować z żoną, bo Ona "niestety" woli PKP i będzie się upierać, żeby iść do NCK ;)

Z innej beczki:
- nie mam jeszcze własnego sterownika Fredi. Czy w razie czego będzie możliwość na miejscu w Bielsku-Białej skorzystać z cudzego sterownika, lub czy ktoś będzie miał sterownik na zbyciu?
- czy będzie też można zaprogramować lokomotywę?
- czy można uczestniczyć w Warsztatach z tzw. partyzanta? ;) Czy koniecznie trzeba, jako posiadacz taboru, zgłosić wcześniej uczestnictwo?

Baranek

Moderator Grupy BGM
BGM
Reakcje
52 0 0
Odpowiadając:
- póki co mamy na tyle niedużo infrastruktury, że będziemy sterować za pomocą centralki Z21 Roco, czyli Multimouse albo telefon z Androidem
- tak, Grzes się z tym rozprawi :)
- o ile mówimy o ilościach poniżej 36 składów, wystarczy jak się odezwiesz przed warsztatami i pomyślimy jak cię dołączyć do naszej prezentacji :)

Czy Twój nick sugeruje odległość miejsca zamieszkania od Kóz, czy wpadniesz do nas jutro (ew. w pierwszy weekend czerwca) pogadać o szczegółach?