• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Cyfrowy zestaw startowy roco

OP
OP
marbes

marbes

Aktywny użytkownik
Reakcje
398 2 0
Witam poroblem istnieje nadal.. problem jest taki ze niemam 2 dekodera i mozliwości sprawdzenia inną lokomotywą. Posiadam SM42 piko i jedynie co moge zrobić to przełożyć ten dekoder ze zestawu do tej lokomotywy :gwizd:. Dekoder był oryginalnie montowany i konfigurowany dlatego zły montaż chyba niewchodzi w gre..

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
3.587 64 3
Niestety ten sklep cieszy się bardzo zła opinią w srodowisku modelarskim. Proponowałbym zarzadać usunięcia usterki na miejscu (wymiana dekodera) i sprawdzenia działania z aparaturą, która jest w komplecie tez na miejscu.

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
3.587 64 3
Podejrzewam dekoder ale najlepiej sprawdzić tez aparature na miejscu w sklepie z innym modelem cyfrowym jaki na pewno mają na miejscu
[DOUBLEPOST=1460048592][/DOUBLEPOST]powinni mieć jakiś tor do prób

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
3.587 64 3
Zła sława tego sklepu to odrebny i znacznie szerszy temat na który juz pisano na tym forum wielokrotnie. Znacznie lepszy i rzetelny sklep na Śląsku to sklep z Rybnika albo z Siemianowic chociaż w tym ostatnim nic jeszcze nie kupowałem. Jest jeszcze sklep w Katowicach na Korfantego ale maja mały asortyment kolejowy.

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10 1 0
To oświeć kolegę i mu pomóż wyjaśniając co jest niedobre zeby wiedział na co przy reklamacji zwrócić uwagę. Takie lakoniczne wpisy do niczego sie mu nie przydadzą, bo raczej ma mała wiedzę na temat dcc. Ja nie czuje sie na siłach po takim opisie zdiagnozować przyczyny, ale skoro kolega jest to napewno dogłębnie i w sposób zrozumiały dla nowicjusza wytłumaczy.

OP
OP
marbes

marbes

Aktywny użytkownik
Reakcje
398 2 0
no właśnie zestaw miał posłużyć do zdobycia wiedzy praktycznej ale na takim starcie że ze zestawem startowym są problemy to co bedzie dalej, a uwage zwróce na wszysto mają tak zrobić aby tam unich to jezdziło tak jak należy.

OP
OP
marbes

marbes

Aktywny użytkownik
Reakcje
398 2 0
Witam jestem własnie po wizycje w sklepie, zestaw pojechał na gwarancji do producenta, pani posprawdzała i sama była zdziwiona lok na jej sprzecie niereagował wogóle, a w multusie nieszło zainstalować zadnej odniej lokomotywy wiec sama stwierdziła nic tylko przeba wysłać wszystko im do naprawy, odziwo spokojnie i bez jakiś nieporozumień sie obyło, pani była miła, wiec niebyło tak zle ;) jak to mówią nie taki diabeł straszny jak go malują. Pozdrawiam i dzieki wszystkim za pomoc.(y)

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
3.587 64 3
Akurat pani ze sklepu jest bardzo miła i to w zasadzie jedyna zaleta tego sklepu. Niestety właściciel tego sklepu już taki nie jest a do tego stosuje wyjątkowo podłe zagrywki wobec innych sklepów chcąc wykosić konkurencję. Skoro nie potrafi przyciągnąć klientów dobrymi cenami to stara się na wszelkie sposoby szkodzić innym sklepom. Teraz tylko ważne w jaki sposób zostanie rozpatrzona reklamacja i w jakim czasie.

OP
OP
marbes

marbes

Aktywny użytkownik
Reakcje
398 2 0
Ceny to akurat większości mają wygórowane inne modele kupwałem w róznych sklepach, tak gdzie taniej i było ok, zestaw chciałem zobaczyć przed zakupem a druga rzecz tak akurat był i tak wypadło na ten sklep. Pani podkreśliła ze max 30 dni mają na rozpatrzenie gwarancji ale zazwyczaj do 2 tyg. powinno sie wyjaśnić - zobaczymy.

OP
OP
marbes

marbes

Aktywny użytkownik
Reakcje
398 2 0
Witam jak narazie nadal czekam ostatnio dzwoniłem to jeszcze niebyło informacji, ostateczny termin jak wyliczyłem to 25 maj - licząc 30 dni roboczych :)

43domek12

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Czytaliście co napisał M.Ś.M.z Chorzowa na swojej stronie na Facenboku na temat modeli SU45?
Że dotychczas wszystkie modele tych lokomotyw jakie dotychczas pojawiły się w polskich sklepach to "Bankmodelle?(czyli to modele próbne)
Jaka jest Wasza opinia w tej sprawie,bo jak dla mnie to wierutne kłamstwo.

PIKOL

Ostrzeżony
Reakcje
0 0 0
Wersje BETA / testowe :) :). A na poważnie to oni mają informację i mogą potrząsnąć rynkiem modeli w Polsce (co już raz uczynili).

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dla początkujących 26
Dla początkujących 0
K
Dla początkujących 12
Dla początkujących 13
Dla początkujących 11