• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa wg norm Coś nowego...

OP
OP
maciekk

maciekk

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.610 10 0
Projekt most… od dawna dawna chodził mi ten projekt po głowie mosty do niego kupiłem chyba z 5 lat temu, skrzynki leżą już z dobre dwa lata i nigdy nie było czasu żeby zabrać się za ten projekt. W końcu nadszedł !
Projekt składa się z czterech skrzynek dwie po 120 cm + dwie po 50 cm na których będą profile przejściowe LL500. Pierwsze przymiarki się zaczęły. Jeszcze nie ma gotowych filarów bo jeden z nich będzie na połączeniu skrzynek wiec jest trochę problematyczny. No ale pomału pomału mam już kilka pomysłów w głowie… Most będzie się składał z czterech przęseł po 50 cm każde ( co daje łączną długość mostu 2 m ) jeżeli pomysł na filar na łączeniu skrzynek sprawdzi rezultat most zostanie rozbudowany do 6 przęseł ( co daje 3 m długości).
Zdjęcia są poglądowe.

Załączniki

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
6.461 146 0
Nie szkoda Ci czasu na psucie makiety mostem Hulackiego?
Rozumiem, że nie most Inari ;) ale może chociaż jakis Faller, Vollmer itp. przypominające model a nie zlutowane/zglutowane kawałki kątownika.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.051 578 30
Zgadzam się z kolegami, że Hulacki to nie najwyższa półka, ale most tej długości Fallera, Vollmera czy Kibri to ładne kilkaset złotych. Oczywiście, taniej, niż Inari, ale jednak też spory wydatek.

OP
OP
maciekk

maciekk

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.610 10 0
Oczywiście zgadzam się z wami w 100 % że te mosty nie wyglądają super ale po prostu chcę je wykorzystać. A jak się je przybrudzi, doda odeskowanie to moim zdaniem nie wyglądają tak tragicznie. Celem projektu jest wykorzystanie produktów które dawno temu kupiłem.

OP
OP
maciekk

maciekk

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.610 10 0
Temat mostu puki co odszedł znowu na boczny tor. :gwizd:
Podczas czekania na wszystkie potrzebne materiały do makiety wąskotorowej zrobiłem moduł który już mi od dawna chodził po głowie a skrzynka już była gotowa od roku. Jest to moduł utrzymany w letnim klimacie a głównym tematem tej makiety jest sklep GS i biegnąca droga. Makieta jest gotowa w 70 % brakuje jeszcze kilku krzaczków i muszę popracować przy samym budynku sklepu oraz jego otoczeniem. Więc jeszcze trochę pracy przy detalach mnie czeka… Po skończeniu tej skrzynki wracamy do klimatów wąskotorowych w końcu do czerwca już coraz mniej czasu… ;)
Wszystkim forumowiczom życzę szczęśliwego nowego roku !!!:ROFL:
DSC_4796.JPG

Załączniki

mareknyc

Aktywny użytkownik
Reakcje
77 8 0
Ładne klimaty tylko ten sklep tam tak ni z gruchy ni z pietruchy...
Gdyby droga obok nie była taka "polna"wyglądałby lepiej.Klimaty jak najbardziej ładne.
[DOUBLEPOST=1451585639][/DOUBLEPOST]
Walter jak droga dochodzi - nie dziwi nic - widziałem takie stojące praktycznie "w polu" - no dokładnie to skrzyżowanie dróg było a zabudowania pewni kilkaset metrów dalej ...
Też widziałem tylko droga przy nim była lepsza.