• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa wg norm Coś nowego...

OP
OP
maciekk

maciekk

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.586 10 0
Osiedle domów skończone. Plan się trochę zmienił i są dwa domy i fundamenty do trzeciego który się dopiero będzie budować. ( niestety nie wiem jak ta budowa będzie długo trwała bo na całej budowie tylko jeden majster pracuje :gwizd:) W dwóch gotowych domach jest zamocowane oświetlenie. W rzeczywistości jest trochę za mocne ale popracuje nad tym. No a na podwórku tętni życie dzieciaki biegają, kobieta wiesza pranie … a kobiety przy stole jak to kobiety plotkują. ;)
DSC_4900.JPG

Załączniki

OP
OP
maciekk

maciekk

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.586 10 0
Dzięki Panowie za miłe słowa. ;)
Dzisiaj dokonałem małych poprawek ( doszedł słupek hektometryczny) na skrzynce z przystankiem oraz podłączyłem oświetlenie lamp oraz budynku. Trochę się zastanawiałem czy nie za dużo pasażerów na peronie… ale w Kłopotkach pociąg zatrzymuje się tylko trzy razy na dobę. ;) Skończyłem również temat skrzynki z GS niebawem wstawię zdjęcia. Tym samym uważam temat tych trzech skrzynek za zakończony… Teraz czas powrócić do tematu skrzynek wąskotorowych. Zapraszam do tematu o wąskim torze (http://forum.modelarstwo.info/threads/projekt-1…13.28395/) . Oczywiście nie oznacza to końca mojej przygody z makietami normalnotorowymi lecz tylko chwile zawieszenie… Nowy pomysł już mi chodzi po głowie.:gwizd:
DSC_5005.JPG

Załączniki

Jan Bednarczyk

Znany użytkownik
Reakcje
1.689 14 6
Pasażerów jest w sam raz. Ani za dużo, ani za mało. Pamiętajmy, że w tamtych czasach nie wszyscy mieli samochody,to kolej była podstawowym środkiem transportu.

OP
OP
maciekk

maciekk

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.586 10 0
Jednak jeszcze coś z normalnego toru. Robiąc nowo roczne porządki w mojej pracowni natrafiłem na pewną skrzynię… A w niej okazało się że jest jedna z skrzynek wykonanych przez kolegę z forum Zbyszka ( kompletnie o niej zapomniałem). Niestety część zieleni nie wytrzymała ,,próby" czasu i postanowiłem ją trochę odrestaurować po swojemu. Skrzynka jest w sumie skończona został do dodania jakiś mały płotek przy kapliczce. I myślę że całość zyska szklaną gablotę oświetlenie i stanie w witrynie mojego sklepu żeby cieszyło oczy przechodniów. ;)
( teraz zauważyłem że ksiądz jak by pijany muszę go ,,naprostować" :ROFL:)
DSC_5148.JPG

Załączniki

OP
OP
maciekk

maciekk

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.586 10 0
Kilka zdjęć makiety kolegów z Grudziądza która trafiła do mnie na warsztat żebym ją wykończył. Niestety czasu jest bardo mało, ale efekt będzie można obejrzeć na weekendowej wystawie w Toruniu.
DSC_5325.JPG

Załączniki

OP
OP
maciekk

maciekk

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.586 10 0
Diorama którą prezentowałem dwa posty wyżej prawie jest ukończona zostało jeszcze kilka drobiazgów do zrobienia, na samej dioramie jak i na ,,gablocie " która chroni całość. Ale już cieszy oczy ( przynajmniej moje ) ;)
DSC_5379.JPG

Załączniki

Maslo

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
PKMK
Producent
Reakcje
419 4 0
Nooo, dużo lepszy niż ten kilkuprzęsłowy :) z kilku postów wcześniej. To jest karton, blaszki czy coś gotowego z platiku?

OP
OP
maciekk

maciekk

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.586 10 0
Nooo, dużo lepszy niż ten kilkuprzęsłowy :) z kilku postów wcześniej. To jest karton, blaszki czy coś gotowego z platiku?
Tamten most który pokazywałem wcześniej robił by wrażenie wielkością, ale tylko tym … ciężko było się w nim doszukać detali. A ten to produkt Fallera oczywiście całkowicie przemalowany i zwaloryzowany. ;)