• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Ciekawostki z internetu

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.587 558 30
Mi się kiedyś przydarzyła na łukowym rozjeździe Roco Code 100 ale że w tzw. REALU to bym nie przypuszczał.
Niestety takie sytuacje się zdarzają.
I wcale nie są takie bardzo rzadkie. Przełożenie zwrotnicy pod jadącym taborem i wskutek tego tzw. jazda widełkowa to jedna z częstszych przyczyn wypadków, zwłaszcza podczas jazd manewrowych. Natomiast rzadko są takie skutki, jak na zamieszczonym wyżej zdjęciu, zwykle dochodzi do wykolejenia taboru z mniejszymi lub większymi konsekwencjami.

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
6.560 5 0
Na wystawę w Redzie zamówiłem na prośbę Normana z Niemiec zestaw koleb od Nanofaktura. Byłem przekonany, że Norman chce z nich zrobić odstawione gdzieś na bocznym torze wagony. Zaskoczył mnie :)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.587 558 30
Widać wąskie fragmenty wszystkiego, trudno ocenić jakość patyny. Tak to jest, jak się bezmyślnie filmuje telefonem pionowo...