• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Ciekawostki z internetu

MisioPas

Aktywny użytkownik
Reakcje
595 4 1
jeśli ktoś potrzebuje "10 gramów H0 w skali N" - to dostanie to na Temu za niecałe 7 zł z darmową wysyłką, :p

https://www.temu.com/pl/10g-ho-n------for--military-------g-601099526061964.html

Dodatkowo otrzymuje się w ofercie "miniaturowy teren mielony proszek dla kolei krajobraz wojskowy układ kolejowy scena modele budynków la ferme" i to w 5 kolorach

a poważnie - fajna rzecz jak ktoś akurat wykańcza sobie teren

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.586 120 86
Nawęglanie parowozu (Ja1271) w Nowej Zelandii (8.25 min.): Ja 1271 Heads to Auckland.
W Nowej Zelandii kolej porusza się po torach 1067mm (3 foot 6in). Jest to tzw.
rozstaw przylądkowy. Szkoda, że u nas wąskotorowa 1-go metra nie służy do regularnych przewozów dla ludzi i towarów.

JA_NZR_t07-PLAN.gif

Pozwoliłem sobie załączyć schemat lokomotywy klasy Ja NZR.
Źródło:
Stanleys-steamers

Ostatnio edytowane:

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.281 504 30
W Nowej Zelandii kolej porusza się po torach 1067mm (3 foot 6in). Jest to tzw. rozstaw przylądkowy. Szkoda, że u nas wąskotorowa 1-go metra nie służy do regularnych przewozów dla ludzi i towarów.
Tylko że tam jest to cała sieć, a u nas trzy (jeżeli się mylę, proszę o sprostowanie) pojedyncze linie, odseparowane od siebie i od reszty normalnotorowej sieci kolejowej. Nie da się tego porównywać...