• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarowe SCYZORA

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.872 5 0
Na pierwszy "ogień" dwa MB SLT. Bardzo ciekawy duet. Tak jak pisali koledzy - brakuje naczep. :)
FH 12 od Albedo. O ile sam model dość udany, to razi u tego producenta monotonia kolorystyczna. Albo cały model pomarańczowy, lub cały biały. Wystarczył by czarny zderzak, by miniatura zmieniła się diametralnie. Te kołpaki (hit tamtych lat) nie podobają mi się strasznie. :D
SK Birkart. Typowy zestaw z tamtych lat. Ładne zestawienie kolorów. Kilka modeli w tym malowaniu można uzbierać. :) Na koniec EuroTech. Fajna wersja z krótkim rozstawem osi. Typowa wersja do przewozu ciężkich palet z piwem. :D Ciekawostka - do lat 70-tych w Polsce, na Śląsku był browar o tej samej nazwie. :)

Sławek13

Znany użytkownik
Reakcje
774 0 0
Świetna jest ta Scania, też na taką choruję. Jedno mnie tylko boli, że podwozie i wieża jest od MANa (tak to Herpa zrobiła). Ale mimo tego bardzo ładny model. Podpiąć naczepę, jakiś ciekawy ładunek i w drogę :)

OP
OP
S

SCYZOR

Znany użytkownik
Reakcje
2.988 2 0
Sławku, podzielam Twoje opinię co do modelu. Swoją kupiłem zupełnie przypadkowo i jak widać nie jest w idealnym stanie.
Powoli coś tam przy niej dłubię. Mam do niej stosowną naczepę, która wymaga jedynie przemalowania. Ładunków ci u mnie moc;), więc z tym nie będzie problemu. Do tego dojdą pojazdy pilotujące i to będzie całość jaką chcę mieć w swojej kolekcji :)