• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarowe RYSA13

OP
OP
RYSA13

RYSA13

Znany użytkownik
Reakcje
37 4 0
Dzięki Panowie za odwiedziny, w oczekiwaniu na nowe lampy do Volvo postanowiłem troszeczku zmodernizować swoje tuningowane Volvo. Tak tak wiem do kitu fotki ale masakra z pogodą i fociakiem :niepewny:.

VOLVO FH 16 Globetrotter XL 750 (kalki TL-Decal) ;)
C0062.jpg
C0063.jpg
C0064.jpg
C0065.jpg

cdn...pozdrawiam :D

zyraf82

Znany użytkownik
Reakcje
36 0 0
Kalka wyszła super. TL-Decal robi naprawdę dobre kalkomanie, ale położyć taką dużą i to na kilku elementach.....poziom MISTRZ :) Drażnią mnie tylko te chromy na felgach, więc może zapuść ją troszkę na czarno ;)

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Ładnie...widać rok 2015 będzie rokiem Volvo we wszelakich odmianach..
Takie kalki też mam w planach, bardzo ładnie wyszło, ale czekam na komplet z naczepą...

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.127 108 2
Kolejne świetne Volvo , bardzo fajnie wygląda w takim malowaniu ( w kalkach) , tylko naczepa biednie przy nim wygląda , chociaż piasty by trzeba było podmalować.;)

OP
OP
RYSA13

RYSA13

Znany użytkownik
Reakcje
37 4 0
Cześć Wszystkim... Tak wiem nie było mnie długo ale... o_O ehhh długo by opowiadać.
Ostatnio Herpa wydała Polonika, Cysterna PCC Autochem - Rokita z Brzegu Dolnego... jak tylko doszły mnie słuchy że takowy model będzie wydany wiedziałem że będę go miał, gdyż bardzo dużo czasu w dzieciństwie spędziłem w okolicach Brzegu Dolnego i rejony te są mi dobrze znane :) Model wyszedł im całkiem fajnie, oczywiście nie obyło się bez herpowskich niedociągnięć bardzo lubianych u Nas na forum - tylna belka. Mój zestaw przewozi kwas azotowy zawierający ponad 55%, ale nie więcej niż 70% czystego kwasu. Pozostało jeszcze zarejestrować.
Scania HL 440 (oryginał 410) PCC Autochem z Brzegu Dolnego ADR 80/2031 Kwas azotowy.
C0066.JPG
C0067.JPG
C0068.JPG
C0069.JPG
C0070.JPG

cdn...pozdrawiam :D

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Po waloryzacji wygląda świetnie. Miło się ogląda taki dopieszczone modele z polskim malowaniem. Ja osobiście zmieniłbym tylko koła na zwykłe szaraki i pomalował wnętrze kabiny na czarno.

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Jak dowiedziałem się że ma wyjść polonik to się nakręciłem. Jak go zobaczyłem, a szczególnie jego cenę to emocje spadły. Lecz teraz po Twojej prezentacji widzę że po przeróbkach prezentuje się świetnie. Dużo dały odblaski na boku i na tyle i ogólnie wszystkie kalkomanie. Jak już tak dużo zrobiłeś to mógł byś jeszcze zrobić wnętrze, czyli pomalować ściany od wewnątrz i dodać jakieś pierdoły jak kamizelka, papiery, Viatolle. I widziałem że oryginał nie ma tych dużych halogenów na blendzie więc można by je zmazać. Chociaż... Herpa nie zawsze o tym pamięta więc poniekąd szkoda tego ruszać :)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.702 387 20
Ciekawy model polonika. Jak każdy ma niedociągnięcia. Belka to już standard, szkoda tylko, że nie dali zwężanej cysterny tak jak w oryginale.