• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarowe - Przemekk

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.942 387 20
Fajnie, że przerabiasz modele. Po dodatkach Volvo wygląda dużo lepiej. (y)

OP
OP
Przemekk

Przemekk

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
436 0 0
Teraz czekam na kalki do naczepy (już są wysłane), także niedługo będą jeszcze zdjęcia z firanką ;)

W miarę zagłębiania się w temat pytań przybywa. Dlatego chciałem was zapytać o lakier bezbarwny.

Czy utrwalacie lakierem kalki oraz obrysówki?

A jeśli tak to czy matem czy połyskiem?

OP
OP
Przemekk

Przemekk

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
436 0 0
W zasadzie na pytania odpowiedziałem sobie sam dokładnie studiując forum ;)

Naczepę do Volvo męczę dalej, bo zamówiłem jeszcze trochę kalek z Decalprintu. A dzisiaj zdjęcia Polaka oblachowanego i z poprawionym tyłem.
KPolak4.JPG
KPolak5.JPG

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Przemekk

Przemekk

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
436 0 0
Dzisiaj wreszcie zdjęcia ukończonej firanki Krone która razem z moim Volvo ma tworzyć zestaw z polskiej drogi. Lepsza pewnie byłaby chłodnia, ale jak się poszuka to i takie zestawienie powinno się trafić. Naczepa lekko brudzona, by ukryć pewne problemy jakie spotkały mnie w trakcie malowania "rowerówek". Myślę, że jest fajnie.
Krone1.jpg
Krone2.jpg
Krone3.jpg

OP
OP
Przemekk

Przemekk

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
436 0 0
To mój pierwszy składak, więc cieszę się, że przypadł wam do gustu.

A w kolejce do obfotografowania czeka już kolejny model, tym razem Scania z chłodnią :)

OP
OP
Przemekk

Przemekk

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
436 0 0
Cieszę się, że Volvo przypadło wam do gustu. Dzisiaj "pisanka" Heide-Logistik, miały być tylko blachy, ale w końcu udało mi się wyjąć kabinę ze środka i zaczęła się zabawa. Wzorowałem się na prawdziwej Scanii o rejestracji HL64, chociaż dużo rzeczy wypadałoby jeszcze dodać, a jak trafnie zauważył kolega Mafo prac wykonanych w Kabinie prawie nie widać ;)
HeideLogistik1.jpg
HeideLogistik2.jpg
HeideLogistik3.jpg
HeideLogistik4.jpg
HeideLogistik5.jpg
HeideLogistik6.jpg
HeideLogistik7.jpg

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.222 69 0
No i od razu lepiej (y), mógłbyś też zaznaczyć obrysówkę na stopniu do kabiny. Ta scania jest na mojej liście zakupowej z dwóch powodów,
jeździ do Hamburga to raz, a dwa że strasznie mi się podoba ten "niedostukany wiking" pełniący rolę tradycyjnego dla scanii gryfa :LOL: