Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Dziś na facebooku pojawiła się fotka z modelami, które jeszcze mają wyjść w tej serii. Czy to jest prawda czy to fake'owa informacja tego nie wiem. Wklejam tę fotkę jako poglądową.
Dzisiejsza nowość z serii Kultowe Ciężarówki PRL-u: Star 200 WT Milicja
Trochę szkoda, że zaserwowali poliftingowego Stara, który ledwo się "łapał" na końcówkę PRL-u, zamiast np Stara 28, którego swego czasu oferował Tololoko.
Poniżej małe zestawienie z Tolkowym 28.
Jeszcze paręnaście lat temu oryginał można było zobaczyć na poznańskich ulicach:
Model bardzo fajny do kolekcji.
Proszę tylko o jedno, nie powielajcie błędu popełnionego przez DeAgostini, prawidłowa nazwa tego samochodu to STAR A244 TURBO Unistar . To że posiada kabinę od wersji 266 nie czyni go Starem 266 . Kabina ta została zastosowana ze względu na to że do rajdu długodystansowego była wygodniejsza i bardziej obszerna .
Dwa tygodnie temu DeA wydała Liaza, ale w wersji czechosłowackiej z kontenerem-izotermą. Takie nie jeździły u nas, więc nie rozpakowywałem i nie robiłem fotek. Za to dziś wyszedł model obecny w wielu miejscach w Polsce.