• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarówki Michał Type_r7

RaFuS

Znany użytkownik
Reakcje
140 3 0
Wiking potrafi zrobić dobre modele, które są dobrze odwzorowane i nawet kalki lepiej nałożone czasem niż np Herpa, niestety w dziale odpowiedzialnym za kola uchowały się chyba jakieś stare pryki którym umknął postęp czasu...
Zarówno ciągniki jak i tandem ładnie się prezentują, trochę dziwne wcięte prostokąty są na tych spojlerach kabinowych, nie spotkałem czegoś takiego w 1:1.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.618 109 2
Wiking potrafi zrobić dobre modele, które są dobrze odwzorowane i nawet kalki lepiej nałożone czasem niż np Herpa, niestety w dziale odpowiedzialnym za kola uchowały się chyba jakieś stare pryki którym umknął postęp czasu...
Zarówno ciągniki jak i tandem ładnie się prezentują, trochę dziwne wcięte prostokąty są na tych spojlerach kabinowych, nie spotkałem czegoś takiego w 1:1.
Producenci nie stosują kalek tylko tampodruk ;)

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Eurostar to jedna z bardziej udanych ciężarówek w wykonaniu Wikinga - fajnie wygląda w tym malowaniu.
MPI również nie jest zły, a te Wikingowskie tandemy na dużych kołach pasują do małych przewoźników z południa Niemiec - tam takich pełno.

Mam prośbę - wrzuć do któregoś z tych modeli, żeby można było ocenić, jak wiele psują tutaj koła i jak bardzo poprawią się walory estetyczne po zmianie na koła Herpowskie.

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Wikingi jakoś mnie specjalnie nie ciekawią, nie są takie złe, ale mają swoje mankamenty, jak chociażby te wstrętne koła. Ten Eurostar jest nawet całkiem fajny.

OP
OP
Michał Type_r7

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.134 158 2
Eurostar to jedna z bardziej udanych ciężarówek w wykonaniu Wikinga - fajnie wygląda w tym malowaniu.
MPI również nie jest zły, a te Wikingowskie tandemy na dużych kołach pasują do małych przewoźników z południa Niemiec - tam takich pełno.

Mam prośbę - wrzuć do któregoś z tych modeli, żeby można było ocenić, jak wiele psują tutaj koła i jak bardzo poprawią się walory estetyczne po zmianie na koła Herpowskie.
Zrobię, ale to potrwa z 10 dni... bo aparat mi padł...padła przekładnia zębata napędu obiektywu... niestety.
[DOUBLEPOST=1450554773][/DOUBLEPOST]
IMG_5547.JPG
IMG_5548.JPG
IMG_5549.JPG
IMG_5550.JPG

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Świetny SKacz- koła z Herpy i będzie igła.

Zrobiłem to u siebie z jednym Iveco Turbo, które gdzieś w kartonach zalegało i stwierdzam, że Wiking nie najgorszy :)