• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

CBK

OP
OP
Ogryzek

Ogryzek

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Nie, tramwaje to inna działka. Poza tym CoCu. Jeśli myślisz ze nie widziałem planów to się dziwisz to po pierwsze wiec nie pisz jak do kogoś kto wyszedł z buszu. Druga sprawa to widzę ze ty myślisz ze kopie będą kalek?? Trzecia. Do wykonania modelu nie jest potrzebny format A0 ale oki. Poprosiłem o wycenę wszystkiego. Odp będzie za gora 14 dni w tedy pogadamy o kasie, bo wybacz jak pisałem na początku nie stać mnie na wyłożenie takiej gotówki- nie każdy ma zasobny portfel. I tak moim zdaniem dożo zrobiłem. Bo każdemu z was otworzyłem drzwi do miejsca o którym cześć z was nawet nie słyszała (bo były pytania co to jest CBK), mało tego to ma okazje zdobyć parę szkiców z samego źródła- co nie które osoby maja podobne w domu i je kiszą. Od nikogo nie chce kasy dla siebie. Wychodzę z założenia ze satysfakcja Twoja czy kogo kol wiek innego z rysunków jakie dostanie mi wystarczy- możne to błąd, ale co tam. Nie należę do osób które maja w oczach $$ to raz a dwa jak mogę i mam możliwość to pomogę osiągnąć to i owo.

ZAPISÓW NA RYSUNKI NA CHWILE OBECNA JUŻ NIE PRZYJMUJE

OP
OP
Ogryzek

Ogryzek

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
sam czekam za odpowiedzią. Spokojnie. Poczekam do końca tygodnia i odwiedzę ich osobiście :) To jest właśnie przezorność dla której nie chciałem od razu kasy ;P hehehe

OP
OP
Ogryzek

Ogryzek

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Bylem dziś w naszej sprawie w CBK. Okazuje się ze tabor jaki was interesuje jest nadal w ruchu (jak byśmy sami tego nie wiedzieli) dla tego pismo poszło dalej do dyrektora. On podejmie ostateczna decyzje. Odpowiedz będzie w ciągu 7dni.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.006 127 22
No chyba nie chodzi tu o EPA42? Tego nie ma w ruchu od dawna, bo tylko był nieudany prototyp. Ale już go nie ma. Więc z planami tego nie powinno być problemu.

OP
OP
Ogryzek

Ogryzek

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Nie mowie ze z tym jest problem CoCu nie jesteś sam. A nie pisałem w każdej sprawie osobno tylko grupa. Wiec cierpliwości.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.006 127 22
16 luty + 7 dni = 23 luty
jutro, czyli 2 marca, minie 14 dni, czyli dwa tygodnie

Zatem, masz to już?

OP
OP
Ogryzek

Ogryzek

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Przyjdzie czas przyjdzie pora. Nie mów ze tak bardzo są one Tobie pilne potrzebne. Każdy z nas ma swoje codzienne obowiązki a wież mi ze do moich nie należny chodzenie po biurach. Wiec uzbrój się w cierpliwość. Nikt poza Tobą się nie piekli. Myślisz ze to jest tak ze pstrykniesz i jest?? Nie wszystko się ma tak jak się chce.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.006 127 22
Nie no, spoko. Doceniam że to robisz, ale...
12 stycznia się zaoferowałeś. Parę osób wyraziło chęć. Teraz jest już marzec i cisza.
Jako jedyny się pieklę, bo pewnie jako jedyny wnikam w temat. Reszta zapewne napisała co by chciała, sądząc że i tak nic nie załatwisz, ale na wszelki wypadek gdyby - to napisali.
I jeśli chodzi o pilność - to tak. Pilnie by się to przydało. Nie będę niepotrzebnie rozwijał czemu, ale tak jest, że im szybciej, tym lepej. Bo to nie służyłoby wcale tylko by u mnie sobie leżeć w szafie.

OP
OP
Ogryzek

Ogryzek

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
To nie sklep. Zaoferowałem bo tez staram się o parę rysunków, tez bym chciał już je mieć. Dla tego nie tez nie brałem od ŻADNEGO z Was kasy na ksero itp. Wyciągniecie dokumentacji taboru który jest w eksploatacji to na prawdę nie łatwa sprawa tym bardziej ze cześć rysunku na jakie są chętne osoby CBK nie jest autorem. Wiec Proszę. Będzie coś wiadomo to napisze do każdego z was.

OP
OP
Ogryzek

Ogryzek

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
A poszła poszła bo się już wkur.... :twisted: i czuje po kościach ze będę musiał sam zawitać do szanownego Dyrektora i postawić sprawę na ostrzu noża- i tyle

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.006 127 22
O, to jak to trafiło wyżej, to zaraz jakiś tam mądrala stwierdzi, że najważniejsze tajemnice państwowe chcemy wykraść, więc nie wolno kopiować.

A-K

Użytkownik
Reakcje
108 1 0
To nie kwestia tajemnicy tylko licencji na dokumentacę których nie jest autorem. CBK ma ja na wewnętrzne potrzeby PKP i spółek zależnych więc nie może tego sprzedać (podejrzewam że odpowiedź będzie odmowna ale cuda się zdarzają).
Sugerowałbym wystąpić do Instytutu Pojazdów Szynowych na ul.Warszawskiej w Poznaniu. Oni jako autor większości dokumentacji na tabor PKP mają pełne prawa autorskie.
A co do osobistego kontaktu z dyrektorem to uprzedzam że urzęduje w Krakowie :D

OP
OP
Ogryzek

Ogryzek

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
IPS ma tyle co musi mieć- nic więcej. Co do wyciągnięcia od CBK dokumentacji to A-K nie bądź pesymista. Nie wystąpiłem jako osoba prywatna wiec tez inaczej patrzą i podchodzą. Dyrektorów jest więcej niż diabeł plew... Mam na myśli tego co siedzi i chlepta kawuchne na Taczaka :p

A-K

Użytkownik
Reakcje
108 1 0
Co do IPS to nie całkiem ale to bez znaczenia.
Co do pesymizmu to przyznaję byłem w błędzie :oops: Góra dała zgodę :shock: i do końca przyszłego tygodnia pewnie dojdą do Ciebie (te co mają bo nie wszystkie)
Co do picia kawusi na Taczaka to musze Cię zmartwić Urzęduje tam tylko naczelnik i (zdaje się) pija herbatę :D

OP
OP
Ogryzek

Ogryzek

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Dostałem właśnie telefon. Dziś odbieram dokumentacje która już czeka za mną. Wrócę to odezwę się do osób które maja zapis na nią 8)

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.006 127 22
Ciekaw jestem bardzo, co udało się zdobyć.
Super! Parę osób powinno się ucieszyć. Mam nadzieję, że ja także. :D