• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

CBK

Ogryzek

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Jak wspominałem będę się wybierał do CBK oraz do nich uderzał w sprawie rysunków. Informowałem tak ze przy okazji postaram się o rysunki dla innych. Wiem ze duża cześć WAS chce EN57 czy ktoś ma jeszcze jakieś prośby?? Wole uderzać do nich w konkretnych sprawach niż "a może jeszcze to..." Proszę o podawanie konkretów.

Czekam 7-14 dni po czym uderzam do CBK. Wiadomo ze cenią się za ksero planów dla tego proszę o rozmyślne podejście do sprawy (nie chce całej wypłaty zostawić u nich :p )

-na pewno uderzę o projekt ET24 i jemu podobne (ciekawe czy faktycznie powstały cuda jakie były omawiane w temacie http://forum.modelarstwo.info/viewtopic.php?f=2&t=8906

- obiecałem tez EN57 (pamiętam)

Załączniki

E

e-lektryk

Gość
Odnośnie ET24 (o ile istnieją jakieś rysunki) to poszukaj typu 204E
-zestawienie ogólne lokomotywy
-zestawienie pudła lokomotywy
-zestawienie ostoi lokomotywy
-zestawienie wózka lokomotywy
Pokrywam wszelkie koszty ksero tych rysunków.
ps. zapytaj czy mają dokumentację EZT EW58 (typ 3WE i 3WEa, typ członów 401B+301B+401B).
SKM Trójmiasto miało, ale ogłosili przetarg na modernizację tych zespołów i kicha dokumentacja rozpłynęła się do potencjalnych zainteresowanych.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.006 127 22
Ogryzek, ja Cię kiedyś w innym temacie pytałem o dokumentację do akumulatorowej lokomotywy o oznaczeniu EPA42 (przerobiona lokomotywa serii SM42). Jeśli coś takiego mają, to poproszę o rysunki takie, jak e-lektryk na temat ET24 (czyli te wszystkie zestawienia), plus może jakieś zestaienie kabiny wewnątrz (w tym pulpit).
Prototyp takiej lokomotywy powstał, więc to coś więcej, niż tylko projekt na papierze.

E

e-lektryk

Gość
Tu nie chodzi o całą dokumentację tylko o kilka rysunków zestawieniowych z takiej właśnie dokumentacji.
Do 204E nie będzie takiej dokumentacji a tylko założenia konstrukcyjne , no chyba że była już opracowana do produkcji.
Robert , gdyby w Polsce były plany Pm36 to juz by wyszły , niestety prawdopodobnie są w USA , ALE NIEDOSTĘPNE NIESTETY!!

OP
OP
Ogryzek

Ogryzek

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Bylem dziś w biurze i archiwum. Mamy zielone światełko. dobrze by było aby spis kogo co interesuje był gotowy do niedzieli tj 16 stycznia. Proszę by każda osoba zainteresowana napisała na PW co chce konkretnie bym wiedział czego ile sztuk załatwić. Pytałem tez o ksero i ceny wyglądają tak:

A0 42.56zl
A1 21.32
A2 10.53zl
A3 5.3zl
A4 2.6zl

Ceny nie ja ustalam i nie kasuje nikogo dodatkowo (jedynie przesyłka)

MOWIE Z GÓRY ŻE Z PAROWOZÓW JEST TYLKO OL49 jak by ktoś nie wiedział wszystkie dokumentacje związane z parowozami zostały przekazane do MuzKolu. Więc kolego Robercie musisz próbować gdzie indziej.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.006 127 22
Co do EPA42, to jak to tam mają, to potrzeba mi widoki lokomotywy. Czyli rzuty boków, czół, od góry. Jeśli nie ma takich zestawień ogólnych, to cząstkowe, czyli pudła, ostoi, wózków. Aby Ci zobrazować o co chodzi, napiszę tak: wyobraź sobie, że chcesz opracować model, więc potrzeba Ci wiedzieć jak maszyna wyglądała z każdej strony. I takie materiały potrzebuję.
Inna sprawa, że EPA42 to tylko modernizacja SM42, więc możliwe, że szczegółowa dokumentacja dotyczy tylko pudła, bo ono uległo zmianom wyglądu (i wyposażenia). Reszta pewnie nie została ruszona.

OP
OP
Ogryzek

Ogryzek

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
CoCU ciemnotą nie jestem :roll: pisz na PW co potrzebujesz, jaki format i tyle. Będzie łatwiej i tobie i mi (później to odszukać i spisać ) :)

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.006 127 22
Już napisałem co mi potrzeba. Więc na PW nie ma co więcej pisać.
Jak to jaki format? Format taki jak oryginalny rysunek.

Nie wiem co tam będzie (o ile w ogóle będzie), więc muszę ufać w Twoje ogarnięcie zagadnienia, czyli wykonaniu kopii takich rysunków, jakie będą przydatne w tym, o czym pisałem wcześniej. Oraz przy założeniu że nie kserujemy wszystkiego co się da, bo szkoda kasy. Tylko to, co potrzeba do odwzorowania wyglądu zewnętrznego lokomotywy, ewentualnie plus widoki wnętrza kabiny (pewnie tylko pulpit uległ jakimś zmianom).

E

e-lektryk

Gość
EW58;
-zestawienie ostoi wagonu 401B +301B
-zestawienie pudła wagonu 401B+301B
-zestawienie wózka silnikowego i tocznego(wózki powinny być z drugiej serii to znaczy z układem hamulcowym bez cylindrów hamulcowych na wózkach)
-zestawienie urządzeń na ostoi (401B +301B)
-zestawienie urządzen na dachu wagonu(401B +301B)
Tylko tyle bym chciał :D
ps. moze aż tyle !! :D :D

OP
OP
Ogryzek

Ogryzek

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Cocu proszę o pisanie PW tylko dla ze łatwiej jest mi się ogarnąć niż kopać przez cały watek. Masz racje ze nie ma sensu kopiować wszystkiego, cześć na pewno porobię foty ;] o ile będę miał możliwość (strasznie tam pilnują).

Wagony tez tam są, osobowe, towarowe, silniki trakcyjne... To jest biuro projektu wiec jak ma nie być?? 8)

E

e-lektryk

Gość
Fociłem kiedyś dokumentację EN57 ale nie wyszło to za dobrze, większość wymiarów nieczytelna ale to z powodu aparatu 3,5 megapiksela(taki tylko wtedy miałem).
Gdybyś miał możliwość rozwinięcia arkusza na podłodze i w miarę przyzwoity aparat to zdjęcia napewno będą dobre(nie możesz robić z lampą, musi być światło dzienne-chyba że to rysunki orginalne).
zestawienia mają przeważnie 2-3 metry, więc trzeba ze 4 fotki cyknąć tak aby się pokrywały.

OP
OP
Ogryzek

Ogryzek

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Proszę bardzo. Taczaka 1 na samej gorze bodajże 3 piętro :) chyba ze wolisz ze mną się przejść w nadchodzącym tygodniu o ile zaakceptują pisma w tak szybkim tempie.