• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Budynki, tabor i pojazdy w skali 1:700

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Dobrze widzę że jednak elektrosadzarka? ;) Dioramka super, bardzo mi się podoba nie tylko ze względu na wielkość ale i na jakość, jedynie co bym wolał jako klient aby tramwaje troche niżej były bo takie troche "kozy" ale wykonane są super, budynki mimo wszystko są najladniejsze!(y)

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
A teraz dwa elementy zajezdni, które właściwie traktowałem jako osobne poligony doświadczalne. Jeden z nich to kotłownia, a drugi to sklep. W oczekiwaniu na decyzje klienta sklep dostał kosze na śmieci na zapleczu (jednemu udało się nawet otworzyć dekiel;)) i skrzynki z warzywami. Owoce to piach w dwóch rozmiarach (jeden helski - dla Huberta;)) i pocięty na cieniutkie włókna czubek wykałaczki pomalowany na zielono. Kotłownia dostała pudry i Opla Blitza:cool:
z21.JPG
z22.JPG
z23.JPG
z24.JPG
z25.JPG
z26.JPG
z27.JPG
z28.JPG

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
Dobrze widzę że jednak elektrosadzarka? ;) Dioramka super, bardzo mi się podoba nie tylko ze względu na wielkość ale i na jakość, jedynie co bym wolał jako klient aby tramwaje troche niżej były bo takie troche "kozy" ale wykonane są super, budynki mimo wszystko są najladniejsze!(y)
Bardzo celna uwaga w sprawie tego podwozia(y) (obiecuję, że seryjne modele będą już w wersji obniżonej). Tramwaje są moje z serii przedprodukcyjnej:rolleyes:. Klient zamówił dwa komplety. Dostanie z twoimi poprawkami;)

@hugwa Zapłacił całość:) i... zaliczkę na nowy moduł:cool:

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
ja się na tramwajach nie znam ale jak dla mnie za mało widoczne jest torowisko.
Każda uwaga jest dla mnie cenna. Cholera, chyba masz rację, że za mocno upudrowałem grunt i zatarł się rysunek torów. Zapuszczę delikatnie ciemnego washa (może dodam trochę jakiegoś metalizera) No w każdym razie jeszcze raz dziękuję za zwrócenie uwagi(y)

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
TKi3 skończona:LOL: Przedstawiam wersję uproszczoną (dla klientów) na której testowałem polskie malowanie. Wersja hardcorowa na razie czeka w kolejce. Starałem się namalować bandaże na kołach i jakoś to wyszło. W realu wygląda lepiej niż na zdjęciach makro. Domalowałem też czerwone poręcze i drabinki:rolleyes: Ogólnie jestem zadowolony:cool: Piasek helski poszedł w odstawkę (dzięki Hugwa, że mi trułeś;)). Zastąpiłem go fantastycznym piaskiem 0,1-0,3mm i wymieniłem go już także w węglarkach, które niebawem zaprezentuję. Helski będzie mi służył jako głazy do kamieniołomów:D
P1100476.JPG
P1100474.JPG
P1100469.JPG
P1100470.JPG
P1100471.JPG
P1100472.JPG
P1100473.JPG

Ostatnio edytowane:

SECOND MODELS

Znany użytkownik
Reakcje
7 0 0
Jezu że duże jednogroszówki posiadasz to już wiem ,ale jakie Ty masz wielkie palce :eek::eek::eek: ..... :ROFL::ROFL::ROFL:
Cudeńko znowu wyszło z pod twoich "rączuniek i paluniów " Gratuluję ,phi .. tej "ubogiej wersji" ,dobre sobie (n)
Rewelacja jak nic Mistrzuniu parkujący 5 traktorów na monecie Polskiej o najmniejszym nominale ;) (y)(y)(y)

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
Oj drżała dziś rąsia przy malowaniu SHELLa:confused: Dlatego druga cysterna zamiast zostać włączona do ARALa posłużyła za pole do testu z kładzeniem kalek.
Koledzy, którzy znają modele lotnicze powinni wiedzieć co to za kalka;)
Kalki leżą świetnie, zwłaszcza, że potraktowałem je bezbarwnym lakierem. MUSZĘ zaprojektować i wydrukować kalki na tabor, bo szkoda nerwów:mad: i oczu:cool:
P1100489.JPG
P1100490.JPG
P1100491.JPG
P1100492.JPG

Nie wytrzymałem i zrobiłem im zdjęcia na nowo powstającym module:rolleyes:
http://forum.modelarstwo.info/threa...0-lata-międzywojenne.21648/page-4#post-392540