Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
wiem bo byłem
CCCP to nie LWP czy WP to trochę inny kaliber jednak . Co kraj to obyczaj a u nas niestety dalej jest: sprzęt ma "się błyszczeć, żeby dowódca widział jak żołnierze dbają" a później stoisz skitrany gdzieś i nie ma nawet jak się zakamuflować bo wszytko wypucowane jak psie jajca
No niestety, porażka, u nas Grady na poligonie (mający pakiet 40 rakiet do strzelania na hektar) odpalali jedną rakietę na caly czas trwania, reszta na "sucho"... także
mała uwaga odnośnie czołgów na platformach:
powinny mieć wieże obrócone w tył oraz zdjęte zbiorniki na paliwo gdyż w razie tzn "bojowego zejścia z eszelonu" nie dość, że lufami wbiłyby się w podłoże to jeszcze pourywały sobie zbiorniki z paliwem
Widzę że liny wcale nie są na krzyż, jak to mi wiele razy sugerowano, a poza tym nie są napięte. Więc dalej twierdze że to jedna wielka improwizacja i jak zrobię tak będzie dobrze. (temat rzeka)
Fajny eszelonik. Ja bym się pokusił jeszcze o pomalowanie belek samowyciągających na czołgach są zdecydowanie za jasne. No i oczywiście czołgi w trakcie transportu miały zdejmowane karabiny i wykręcane anteny