• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1 (1:32) Budowa modeli w skali 1:32

radek_m

Aktywny użytkownik
Reakcje
147 3 0
można znaleźć nieco tańsze
https://allegro.pl/oferta/noga-meblowa-do-stolu-blatu-710-mm-chrom-gratis-6622050799
Te są wykręcane. Mam na podobnych stół w kuhni i stół "gościnny" przynoszony z piwnicy i składany 2 razy w roku :)

Do kupienia w najbliższym sklepie z płytami i akcesoriami meblowymi. Warto obejżeć przed zakupem, bo grubość blach trzymających gwint do wkręcania nogi bywa różna i wpływa na żywotność konstrukcji

OP
OP
spur 1

spur 1

Znany użytkownik
Reakcje
1.484 2 0
Wymyśliłem sobie ze zbuduje dwa wagony osobowe by zatrudnić SP45,wybór padł na ryflaki typu 43A,z przebudowanymi ścianami czołowymi ,na wózkach typu Goritz. Kolega Jacek przerobił mój pomysł na program komputerowy który umożliwił wypalenie laserem z blachy stalowej 1mm.

Załączniki

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.498 512 30
Model piękny, w odpowiedniej scenerii byłby nie do odróżnienia od oryginału. Ale... na bocznej ścianie napis: DOKP SZCZECIN Lok. Stragard Szczec. DOKP Szczecin. Pomijając literówkę w nazwie miasta Stargard, DOKP Szczecin istniała do 1975 roku, więc zakładam, że model odpowiada wyglądowi lokomotywy z tych lat i ew. data rewizji powinna też być sprzed 1975 roku. Chyba, że stara nazwa DOKP była na lokomotywach widoczna jeszcze dłużej, po formalnej zmianie nazw (i zasięgów terytorialnych), co w praktyce mogło (choć nie powinno) się zdarzyć.

OP
OP
spur 1

spur 1

Znany użytkownik
Reakcje
1.484 2 0
No i pierwsze próbne jazdy ryflków w Gliwicach zaliczone, próby wypadły dobrze ,można kontynuować prace .

Załączniki

OP
OP
spur 1

spur 1

Znany użytkownik
Reakcje
1.484 2 0
Powstał nowy wagon do mojej kolekcji ,platforma 401 ,pozostało zamontować trójkąty hamulcowe klocki ,i kilka drobiazgów .

Załączniki

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.214 16 2
No i co ja mam napisać? Nie wiem.
Ale wiem co powiedział Seneka Młodszy
"Pochwała karmi sztukę"
I to jak cholera karmi. To nie jest modelarstwo. To jest sztuka.
To powinno stać w Luwrze. Takie nagie nie malowane.