• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Bombardier/Alstom Traxx - Zdjęcia

escobar

Znany użytkownik
Reakcje
197 7 0
Proponuję zmienić tytuł wątku na lokomotywy Bombardier/Alstom Traxx.. po przejęciu części kolejowej Bombardiera przez Alstom lokomotywy te teraz się nazywają Alstom Traxx. Zresztą już lokomotywy dostarczone dla spółki PCC nie mają już charakterystycznego logo na przodzie

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.916 121 1
Informacje z Internetu- kolejowyportal.pl

CTL Logistics powiększył flotę o kolejną lokomotywę Traxx
Zgodnie z zapowiedziami, CTL Logistics pozyskał piątą lokomotywę w ostatnich miesiącach. W parku taborowym przewoźnika pojawiła się „Tomek” – czyli Traxx 2 MS z dopuszczeniem na Polskę, Austrię i Niemcy.
[...]
Gdzie przewoźnik będzie wykorzystywał wydzierżawionego od firmy Railpool Traxx?
Lokomotywa będzie eksploatowana od granicy ukraińsko-polskiej do wybranych lokalizacji na terenie Niemiec (w tym porty niemieckie) oraz do granicy niemiecko-holenderskiej w przypadku pociągów do krajów Beneluxu – precyzuje Monika Mikon, Dyrektor Marketingu i Komunikacji CTL Logistics.

E186 147-5 CTL Logistics TOMEK
ctl_tomek.jpg

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
9.486 18 0
9.03.2024r. Warszawa Grochów. EU47-010 podczas formowania składu w rejonie swojej macierzystej lokomotywowni. W kadrze znalazł się też pan manewrowy, który idzie przestawić zwrotnicę znajdującą się za moimi plecami. Za kilka chwil skład cofnie w stronę szopy, jadąc torem po prawej stronie.
3.JPG

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
5.714 37 4
A mi się udało 1 raz w Olsztynie trafić Traxxa 3 w okleinie ALZA Cargo, który przywiózł beczki do Gutkowa. Lokomotywy tej serii są jak dla mnie wybitnej urody, fajne proporcje, stylistyka na obu jak dla mnie bez zarzutu. Do tego bardzo fajny gość, który pracował przy wagonach. Aż się miło zrobiło, gdyż trafiały się ostatnio osoby gburowate.
Tak więc w Gutkowie, formując skład:
tory 2 li 24 1 1200.jpg

I w trasie:
tory 2 li 24 9 6000 1200.jpg

Z pozdrowieniami.
Maciek "Magic"

Ostatnio edytowane:

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.738 78 12
A mi się udało 1 raz w Olsztynie trafić Traxxa 3 w okleinie ALZA Cargo, który przywiózł beczki do Gutkowa. Lokomotywy tej serii są jak dla mnie wybitnej urody, fajne proporcje, stylistyka na obu jak dla mnie bez zarzutu. Do tego bardzo fajny gość, który pracował przy wagonach. Aż się miło zrobiło, gdyż trafiały się ostatnio osoby gburowate.
Tak więc w Gutkowie, formując skład:
Zobacz załącznik 1061828
I w trasie:
Zobacz załącznik 1061829
Z pozdrowieniami.
Maciek "Magic"
Maciek, jak dla mnie fota "w trasie" rewela
:D(y)
Co do sylwetki, to pewnie musieli jeszcze klatkę wcisnąć pod budę...

Pozdr i udanych łowów,...

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
5.714 37 4
@Harry Potter, dziękuję :) Akurat moment wcześniej nie było tego słońca agresywnego, bo było za chmurami, poustawiałem aparat tak, że wszystko było w soczystej, naturalnej zieleni. Słońce wyszło jak widać, bardzo ostry kąt bo to było już koło 20.30, no i przebarwiło całą poświatę zdjęcia na kolory jakie widzimy. Ale nie wybrzydzam, mi też się podoba, choć wolę jak na budzie widać wyraźnie malaturę/okleinę. Na tym łuku w okolicy godziny 13-14 bym miał światło centralnie na przód i ten bok. No ale nie ja decyduję kiedy puszczą skład :)

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
5.714 37 4
22.07.2024. Olsztyn - Gutkowo.
BR285-123 zaraz po przyprowadzeniu składu pełnych beczek do pobliskiej bazy paliw. Potem miała do sformowania skład zwrotny i powrót do Olsztyna. Niestety nie chciało mi się czekać , bo z nimi nic nie wiadomo...I zupełnie słusznie bo złapałem co innego w mieście :)
Pozdrawiam.
Maciek
tory 22 li 24 4 6000 1200.jpg

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
5.714 37 4
28.07.2024. Olsztyn Główny. Olsztyn/Gutkowo.
Bombardier Traxx 3 594-021 Alza Cargo, kieruje się z pełnymi paliw cysternami w stronę Gutkowa. W Gutkowie odstawienie składu i stoi wygaszony na żeberku.
tory 28 li 24 8 1200.jpg
tory 28 li 24 12 1200.jpg