• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Bombardier/Alstom Traxx - Zdjęcia

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
7.272 41 4
Dawno nie było więc proszę.
13.04.2025. Różyny.
E186 261 od Akiem z gazówkami jedzie do portów. Co tu dużo gadać, sylwetka tej lokomotywy w srebrnym kolorze prezentuje się po prostu rewelacyjnie.
tory 12 kw 25 RÓŻYNY 19 6000 2000 stare logo.jpg

PCC Intermodal E186 248 jedzie w stronę Tczewa.
tory 12 kw 25 RÓŻYNY 17 6000 2000 stare logo.jpg

Oraz moje ulubione, Lotos E186 272. Ostatnio kolega z forum mi wysyłał swoje prace złapane gdzieś w centralnej Polsce, pozazdrościłem i w końcu rozpocząłem sezon od złapania kilku sztuk pod Trójmiastem. Swoją drogą mam nadzieję, że Lotosowe malowanie jeszcze długo pojeździ.
tory 12 kw 25 RÓŻYNY 8 6000 2000 stare logo.jpg

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
10.624 32 0
11.02.2026r. Warszawa Praga. E594-001 podczas rozruchu. Zdjęcie w sumie zwyczajne, ale nie do końca.
Po pierwsze lubię fotografować lokomotywy z numerem "001". Mam wówczas naiwne przeświadczenie, że ustrzeliłem "specjalny okaz". Po drugie, byłem świadkiem, jak mechanik wchodził na lokomotywę. Wcześniej przeszliśmy wspólnie krótki dystans. Podczas marszu, m.in. wyjaśniłem mu, dlaczego robię zdjęcia kolei nadmieniając, że szczególnie lubię nocne. Poprosiłem też o włączenie w elektrowozie świateł, gdyż dodają one fotografii szczególnego klimatu. Mechanik stwierdził, że nie widzi problemu i światła włączył. Właśnie z powodu jego zachowania poniższe zdjęcie, nie jest dla mnie zwyczajne.
2.JPG

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
23.010 542 29
Różni ludzie pracują na kolei, podobnie jak w innych zawodach, jedni są życzliwi drugich trzeba omijać.
Na przykład jeden sokista drze paszczę, drugi pokaże drogę na skróty i lepszą miejscówkę.