• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

H0 (1:87) Bardzo mała makieta (155 x 105)

statom

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dużym składem się nie pobawisz na takiej makiecie. Co najwyżej drezyna ;) Układ sam w sobie bardzo ładny, ale...nie dla mnie.

stare tory

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
1.010 84 11
Co prawda ,udało mi się poskładać makietkę na torach Tillig standard tyle że łuki niestety udało się wepchnąć tylko R1(promień 380 mm).
Z tą drezyną to trochę przesada,mozliwość zabawy jest,pod warunkiem ograniczenia się do krótkich lokomotyw i dwuosiowych wagonów.

OP
OP
Zaqu

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
11 1 0
W tunelach idzie ostro. Ale R1 maja okrąg o średnicy 80 cm to na 160 można 8 zrobić ;-)

OP
OP
Zaqu

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
11 1 0
Jak budować wznios?
Co zlecenie torów drewniany klocek, minimalna pochylość do wewnątrz łuku, na to sklejka na sklejka korek lub pianki i na to tory?
Sklejka jak najdłuższe odcinki, czy krótkie długości toru?
Czy jakieś inne sposoby?

Zabkret

Znany użytkownik
Reakcje
1 0 0
Tego tez nie ma w elektronicznej wersi... 6-8 cm wystarczy a spirala sie zaczyna wznosic od piatego toru po roziezdie lukowym.

OP
OP
Zaqu

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
11 1 0
Oj tam.
Bardziej aktualne zdjęcia podsyłam. W zasadzie całość wiaduktów jest zrobiona. Tylko zjazd z lewej strony muszę poprawić bo długie lokomotywy zahaczają o tory. Ze stacja na górnym poziomie na razie sie wstrzymuje aż uda mi sie dół jako tako zagospodarować.

Sorry mój telefon jest głupi i nie moge normalnie zdjęć wstawić

Załączniki

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.808 525 30
Bo byłeś za szybki:p! Ja natychmiast po wstawieniu wpisu musiałem go edytować, bo jedno zdjęcie weszło nie tak. Pewnie trafiłeś na chwilę, kiedy ja wszystko usunąłem przed ponownym wstawieniem.

OP
OP
Zaqu

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
11 1 0
OP
OP
Zaqu

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
11 1 0
Dzięki za docenienie ;-) Roboty posuwają się, jednak bardzo powoli. W międzyczasie był remont pokoju w którym "urzęduje", pojawił się długoletni projekt "pieluchy" ;-) oraz krótkoterminowy "gablota" - która jest na ukończeniu.
Poniżej kilka zdjęć z postępu prac.

Załączniki

Zabkret

Znany użytkownik
Reakcje
1 0 0
No ale sie posuwa. Mi tez pielucha "doskoczyla" dodadkowo do siodemki :) Wiec wiem co przezywasz. Ale makietka nie ucieknie. Czy ty budujesz te gablotki ?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 21
Planuję 74
Planuję 7
Planuję 27
Planuję 19