• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Autobusy TomekM

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
27.876 108 2
Kapitalne malowanie ma ten Ikarus . Tak mnie teraz naszła myśl że ten model od niedawna jest na rynku o fajną sprawą by było mieć wszystkie malowania :D
Bartek nie idź tą drogą , z niej nie ma powrotu , przejdziesz na złą stronę mocy i nigdy juz nie wrócisz , zostaniesz Lord Ikarusem :) :) :)

O Ikarusach z Brekiny już wszystko na tym forum było napisane, są to kapitalne modele i wtym malowaniu mnie się również bardzo podoba (y)
Może nasz Paweł PJ się kiedyś z nimi dogada i wypuszczą limitowaną edycje w polskim malowaniu :)
Tak się trochę rozmarzyłem :) :) :);)

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.008 68 0
Bartek nie idź tą drogą , z niej nie ma powrotu , przejdziesz na złą stronę mocy i nigdy juz nie wrócisz , zostaniesz Lord Ikarusem :):):)

O Ikarusach z Brekiny już wszystko na tym forum było napisane, są to kapitalne modele i wtym malowaniu mnie się również bardzo podoba (y)
Może nasz Paweł PJ się kiedyś z nimi dogada i wypuszczą limitowaną edycje w polskim malowaniu :)
Tak się trochę rozmarzyłem :):):);)
Rozmawiałem już z Pawłem na ten temat, to nie jest łatwa sprawa, generalnie po zmianie właściciela brekiny nawet trochę beznadziejna.
Gwarantem dobrej sprzedaży byłoby warszawskie malowanie, 280.02 akurat w Warszawie nie jeździł...

Pioter234

Aktywny użytkownik
Reakcje
832 0 0
Rozmawiałem już z Pawłem na ten temat, to nie jest łatwa sprawa, generalnie po zmianie właściciela brekiny nawet trochę beznadziejna.
Gwarantem dobrej sprzedaży byłoby warszawskie malowanie, 280.02 akurat w Warszawie nie jeździł...
To nie ma co, trzeba namawiać Pawła, żeby zrobił takiego Ikarusa w barwach warszawskich. Uzupełni to nasze kolekcje i doda kolejną pozycje w barwach stolicy, a tym bardziej takiego autobusu jakim jest Ikarus.

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.008 68 0
To nie ma co, trzeba namawiać Pawła, żeby zrobił takiego Ikarusa w barwach warszawskich. Uzupełni to nasze kolekcje i doda kolejną pozycje w barwach stolicy, a tym bardziej takiego autobusu jakim jest Ikarus.
Każdy by chciał Piotrku;), tylko Brekina ma dużo większe wymagania ilościowe dla zamówień z PL, niż dla niemieckich sklepów,
i nie ma żadnej gwarancji że za pół roku nie zobaczysz podobnego modelu w katalogu brekiny, więc ryzyko wtopienie kasy jest duże,
a Warszawa swoją przygodę z Ikarusami zaczęła od serii 280.11, a to są jednak znaczne różnice w ramkach okien , w porównaniu do 280.02
http://www.omni-bus.eu/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=1837&Itemid=24

Pioter234

Aktywny użytkownik
Reakcje
832 0 0
Każdy by chciał Piotrku;), tylko Brekina ma dużo większe wymagania ilościowe dla zamówień z PL, niż dla niemieckich sklepów,
i nie ma żadnej gwarancji że za pół roku nie zobaczysz podobnego modelu w katalogu brekiny, więc ryzyko wtopienie kasy jest duże,
a Warszawa swoją przygodę z Ikarusami zaczęła od serii 280.11, a to są jednak znaczne różnice w ramkach okien , w porównaniu do 280.02
http://www.omni-bus.eu/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=1837&Itemid=24
Wiem właśnie, że Polska to w ogóle odbiega od rzeczywistości hahhaha.
Co do okien to sam mam problem, bo chcę sobie przerobić modele z Brekiny, gdzie drzwi do wymiany i właśnie okna, bo u nas w CK Ikarusy z serii 280.70E miały właśnie tzw. lufciki, a przecież Brekina takich nie zrobi.
Może kiedyś sami coś wymyślą :)

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.008 68 0
Wiem właśnie, że Polska to w ogóle odbiega od rzeczywistości hahhaha.
Co do okien to sam mam problem, bo chcę sobie przerobić modele z Brekiny, gdzie drzwi do wymiany i właśnie okna, bo u nas w CK Ikarusy z serii 280.70E miały właśnie tzw. lufciki, a przecież Brekina takich nie zrobi.
Może kiedyś sami coś wymyślą :)
Jeszcze w zeszłym roku zapowiadali wersję czechosłowacką 280.08, gdzie okna mają inne ramki, czekam jak sobie z tym poradzą;
http://phototrans.pl/14,214324,0,Ikarus_280_08_PP_83_00.html

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.008 68 0

Pioter234

Aktywny użytkownik
Reakcje
832 0 0
Wow, gratulacje, że udało Ci się go zdobyć :) Rarytasy mają jednak w sobie to coś i cieszą oczy podwójnie. Mimo, że to nie moje klimaty to model jest bardzo ładny, a cała trójka prezentuje się świetnie ;)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Autobusy 23
Autobusy 18
Autobusy 16
Autobusy 9
Autobusy 4