• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Autobusy TomekM

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.222 69 0
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze :)
Rzutem na taśmę, kolejne dwie nowości ze sklepu "Stadt im Modell", dwa lionsy w dieslu, krótki 12m., i super długi w wersji GL.
Najbardziej mnie urzekły te pisklaki na reklamach ;), tu niestety rietze dało ciała i oba pojazdy mają ten sam numer taborowy, w rzeczywistości jest to numer krótkiego autobusu, tu są linki do fotek oryginału;
https://www.hamburger-fuhrparklisten.de/
https://www.hamburger-fuhrparklisten.de/26.busbilder/1000hha3801/slides/3801-21,HHA,JN.html
Za tydzień dwa, te autobusy pokażę przy okazji prezentacji jeszcze jednego ciekawego modelu ;)
DSC_0120.jpg
DSC_0121.jpg
DSC_0122.jpg
DSC_0126.jpg
DSC_0128.jpg
DSC_0130.jpg
DSC_0131.jpg
DSC_0133.jpg

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.511 67 1
W myśl teorii że najbardziej nam się podoba to co już znamy , to muszę powiedzieć że bardzo fajne modele . Miejski zakład komunikacji z mojego miast kiedyś zakupił kilka manów w takich barwach i od tego czasu to barwy firmowe tego przewoźnika :D Bardzo fajne modele i pewnie za jakiś czas tą generacje będę wydywał za oknem .

Jacek T4

Znany użytkownik
Reakcje
1.008 1 0
Fajne te "maniki", miły widok dla oka, bowiem codziennie je widuję w swoim otoczeniu (95% taboru opolskiego MZK to właśnie Many Lion's różnych typów).

Miejski zakład komunikacji z mojego miast kiedyś zakupił kilka manów w takich barwach i od tego czasu to barwy firmowe tego przewoźnika
Tak, u mnie też poszli na skróty i przyjęli fabryczny schemat malowania jako firmowy. Tylko czerwień jest trochę ciemniejsza i dodali od połowy trzy poziome paski ciągnące się na białym polu.

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.222 69 0
Pięknie wyglądają te modele, sam mam w swojej kolekcji te pojazdy i jestem mega zadowolony. Pięknie się prezentują, są nawet szczegółowo wykonane i jak na Rietze to mają mało rys na szybach.
W pełni się z Tobą zgadzam, szkoda tylko że się walnęli z numerem, ale niedługo pokażę jeszcze większą porażkę z rietze, pomimo tego że
jest przepięknie wykonana.

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.222 69 0
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze ;)
Dzisiaj przy odrobinie wolnego czasu pokusiłem się o taką małą inwentaryzację taboru, bo dotychczas kolekcja była ruchoma, czasem coś się sprzedało bądź też po prostu sprezentowało, od dzisiaj każdy model busa trafiający do kolekcji już zostaje.
Na dzień dzisiejszy garażuje u mnie 111 wozów, w tym 53 z ulic Hamburga ;)
Niestety według nowych klasyfikacji na miano modelu zasługuje tyko 5 sztuk:cry::cry::niepewny::mad:
DSC_0156.jpg
DSC_0158.jpg
DSC_0159.jpg

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.222 69 0
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze ;)
Dzisiaj klasyka lat dziewięćdziesiątych z Hamburga, czyli generacja VoV II w wykonaniu Mercedesa, seria O 405 w wersji N2 czyli niskopodłogowej w pierwszej części.
Model wyszedł z katalogu rietze, oraz z numerem 0002 na zamówienie sklepu Stadt im modell (edycja z blachami).
Rietze coraz częściej popełnia gafy na modelach, tutaj nawet nie chciało im się zrobić tamponu na tylni wyświetlacz, i walnęli boczny
wzór na całą szerokość:mad:
Link do oryginału , niestety z reklamami;
https://www.hamburger-fuhrparklisten.de/26.busbilder/5000vhh0006/slides/0008-22,VHH,LA.html
DSC_0160.jpg
DSC_0162.jpg
DSC_0163.jpg
DSC_0166.jpg
DSC_0168.jpg

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.222 69 0
Piękna gromada w poprzedniej prezentacji. Trudno wskazać faworyta.
Jeżeli chodzi o ten rok, to był bardzo dobry dla miłośników starszych konstrukcji, chyba najlepszy z dotychczasowych, tak pokrótce wymienię;
Artitec, Ree-Modeles, Brekina pokazała cztery modele (co prawda na razie możemy kupić tyko mana), Iconic Replicas pokazał Fischbowla,
Nic tylko się sklonować i sprzedawać swoje nerki:ROFL::ROFL::ROFL:

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Autobusy 23
Autobusy 18
Autobusy 16
Autobusy 9
Autobusy 4