Klamka zapadła co do projektu nad bocznicą Lotosu, i tu totalnie nie mam zamiaru tego zmienić, proszę się już nie kierować tym co było wcześniej, jakby była możliwość, to usunął bym to całe zamieszanie
Jeśli chodzi o skalę, to miało się to odnosić tylko do układu torów, aby więcej "wcisnąć" faktycznie wyglądało by to za bardzo "zabawkowo".
Dlatego już nie poruszam tego tematu, teraz mam dylemat, czy wejść w tory Weinert-a tzn tu praktycznie bym się nie zastanawiał, ale problem tkwi w rozjeździe DKW cena około 1500 zł za sam rozjazd, nie wykorzystany w "pełni" to przeginka,
Dlatego myślę o jakiejś alternatywie sensownej, ale tu się wiedza kończy, może Peco dkw połączyć
Odnośnie wymiarów, zostaje 3.5m jako bazowa wielkość, ale pojawiła się możliwość rozkładania makiety w innym miejscu, także będę mógł "dorobić" przedłużenie segmentów.
Aczkolwiek do zabawy w domu mam "tylko" te 3.5m
Podsumowując, muszę rozwiązać główny problem z rozjazdem DKW, ponieważ jak rozkładam układ na "pikolcach" nie leży mi to, geometria i jakość mnie zniechęca, a im dłużej na to patrzę, to jest coraz gorzej.