Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Np. na stronie "Semaforka" jest plan schematyczny stacji wg. stanu na kwiecień 2011, autorstwa Adriana Karwata, z numeracją poszczególnych torów, rozjazdów czy oznaczeniami sygnalizatorów świetlnych (ale podejrzewam, że jest on znany Koledze). https://semaforek.kolej.org.pl/wiki/images/e/e0/Poznan_Gorczyn.png
(aby mieć dostęp do całości zawartości strony, trzeba mieć konto, które można założyć od ręki, wpisując login i hasło, po potwierdzeniu którego, możemy już korzystać ze wszystkich opublikowanych informacji, w tym planów, fotografii, opisów przeróżnych stacji itd.)
Coś mi nie trybi ze stroną semaforka, kolegi linki przekierowuje mnie do pustej strony, a jak wchodzę bezpośrednio z przeglądarki(telefon)
To jest zdjęcie 360° i nic, brak możliwości zrobienia czegokolwiek
Na standardowym komputerze, plan stacji do którego podałem link, powinien otworzyć się normalnie, a przynajmniej otwiera się na moim - oczywiście kiedy nie jestem zalogowany do semafora (czyli w dostępny sposób dla wszystkich), ale może w tym wypadku, dostęp zależy np. od programu jaki trzeba mieć zainstalowane na komputerze (laptopie, tel. itp). Plik jest w formacie JPG.
Wysyłam wiec go Koledze na priv., w oryginalnym rozmiarze w jakim dostępny jest na Semaforku. Proszę spróbować otworzyć plan bezpośrednio z tego pliku.
Na moim komputerze otwiera się normalnie po kliknięciu w link, podany przez kolegę @Stanisław1972 we wcześniejszym wpisie (wpis nr 2 wyżej), po czym mogę zapisać obraz na swoim twardym dysku.
Już wszystko ogarnięte, ale szczerze myślałem że bocznica lotosu powstała w okolicach 2010r.
Plan jest z 2011, a skład paliwa lotosu powstał w 2014, co wymusiło zmianę układu torów, i obecnie jest tak.
Szkoda że poprawki nie zostały naniesione z czasem.
Na zdjęciu widać zmiany
Żeby było tak całkiem aktualnie, to jeszcze należy usunąć "wajchy" (wraz z sygnalizatorami) do dawnego szrotu oraz na tzw "zespół bocznic", bo już ich nie ma.
Już wszystko ogarnięte, ale szczerze myślałem że bocznica lotosu powstała w okolicach 2010r.
Plan jest z 2011, a skład paliwa lotosu powstał w 2014, co wymusiło zmianę układu torów, i obecnie jest tak.
Proszę zauważ, że na planie z 2011, tory nr 83 i 85 również opisane są jako bocznica Lotosu. Przed 2014 teren musiał więc należeć również do tej spółki (powstała w 2002). Może był tam jakiś starszy, tylko podziemny zbiornik (?), lub jedynie odstawiano tam cysterny (wagony tego rodzaju widać np. na widokach satelitarnych z 2009 czy 2011). Potwierdzeniem, że teren należał do Lotosu, może być także artykuł, w którym budowana od lipca 2013 i ukończona w 2014, baza koncernu Lotos na Górczynie, opisywana jest jako "zmodernizowana", a nie nowa.
W trakcie tej budowy w 2013/2014 zlikwidowano tor nr 85, budując nowy, który wymusił skrócenie toru nr 6. Natomiast tor nr 83 (wówczas jedyna pozostałość po dawnym "zespole bocznic" jak to ujął ALA), zlikwidowano w 2019/2020 (pozostawiając tylko krótki, początkowy odcinek, zmieniając jednocześnie jego przebieg - prostując go). Wg mnie, bardziej pomocne w rozważaniach nad datowaniem przebiegów torów i powstaniem bocznicy (nowej), są nie plany ale archiwalne widoki satelitarne z Google Earth. W programie tym, dla stacji Poznań Górczyn dostępnych jest prawie 30 widoków licząc od 2001 do 2024. Na tych bardziej wyraźnych, przybliżając obraz, można dokładnie zapoznać się z przebiegiem torowisk w określonym czasie i z wieloma szczegółami infrastruktury kolejowej. Poniżej krótki przegląd wybranych widoków ze wspomnianego okresu, może da on Koledze jeszcze bardziej "jasny obraz całości". W lewym górnym rogu zdjęć (zrzutów z ekranu) jest ich datowanie. Jak widać, np. Lidl powstał ok. 2002 r. (po maju 2001, przed czerwcem 2003), w marcu 2014 nowa bocznica i potężne zbiorniki naziemne na paliwo były niemal ukończone, a na torze nr 83, co interesujące bo w latach wcześniejszych wydaje się on być niedostępny, wagony cysterny, stały jeszcze w 2018 i 2019.
Jestem pod wrażeniem podejścia do tematu, szacunek dla kolegi @Stanisław1972
Głównie właśnie mi chodziło o tą bocznie Lotosu i układ torów, na Tej wysokości.
Schematu nie mam. Mam inne pytanie jak takie zdjęcia zgrać w całości na komputer
i zrobić wydruk wyskalowany do H0 lub TT? Zrzuty pochodzą ze strony https://sipmapy.geopoz.poznan.pl/sipportal/ .
Podkłady można liczyć.
Responsive Viewer - nakładka do Google Chrome. Wybiera się wielkość zrzutu ekranu (np. 10000x10000px) i program automatycznie wykonuje ogromnego Print Screena - w portalach mapowych sam sobie przesuwa mapę. Przy czym generowanie tak dużego obszaru (zapis i pobranie) trwa kilka minut.
Ciekawy temat - bocznica Lotosu na Górczynie. Sam o czymś takim myślę, bo nie zajmuje wiele miejsca, a byłby użytek z beczek. Mam pytanie, czy Kolega @Pawelec orientuje się jakiego przewoźnika stonka operuję na bocznicy?
PS. Trochę poszperałem w międzyczasie i była np. CargoUnit SM42-2185. Widziałem na zdjęciu kioska też, ale interesuje mnie tylko SM42. Czy inne SM42 też były?
Z tego co mi teraz wiadomo, to lokomotywy lotos wynajmuje od Cargounit.
Obecnie maszyniści są zatrudnieni bezpośrednio przez Lotos, a nie jak miało to miejsce jeszcze niedawno przez firmę TDK, akurat kolega dla nich w tedy jeździł.
Dziwna polityka.
Z mojego okresu takie jeździły:
Kiedyś jeździły jeszcze takie:
Zapytaj kolege @ALA, z pewnością będzie miał jeszcze coś ciekawego, w temacie Górczyna
Aczkolwiek osobiście nie widziałem jej, fajne malowanie.
Leciała z Górczyna, przez "Mój" peron na Starołęce.
Dobre miejsce dla fotografujących, dużo perełek tędy przelatuje
Zresztą co 10 minut przejazd zamknięty, mówi samo za siebie
@Pawelec - dzięki wielkie. Ta SM30 mnie kręci...Kurcze, wiem, że jest na liście PIKO, ale kiedy taką dostaniemy? A na Starołękę to wybieram się od dawna i w pełni się zgadzam, że jest to świetne miejsce.
Kaczucha fajna, jeszcze w tym malowaniu
Zapraszam, w sumie to daleko nie masz
Jak będziesz widział dwóch wędrownych, jednego z kawą a drugiego z hulajnogą, to trafiłeś na nas
Często chodzimy na spacerek tam, najlepsze warunki na hulajnogę dla małego, niestety na starołęce nie ma gdzie bezpiecznie jeździć
Coś mnie ominęło
Ktoś coś wie, dlaczego Lotos ma status "Zamknięte na stałe" dawno nie było mnie tam.
Może teraz będzie oficjalnie, grupa Orlen.
Wszystko się w końcu sprzedaję, Orlenowi