• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Ameryka 2.0

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
6.362 145 0
Dałeś jej drugie życie, tak by pewnie prędzej czy później WAMOD ją zażarł :D

Tzw chichot historii.
Oryginał (nie pamiętam numeru, obstawiam dwa) jeździ do dzisiaj.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Michal78

Michal78

Aktywny użytkownik
Reakcje
228 0 0
Typowa amerykańska stodoła, model firmy Train Time (laser, drewno). Świeża przesyłka z Kentucky. W przeciwieństwie do Bar Mills czy Blair Line instrukcja raczej minimalistyczna ale w sumie trudno tu coś więcej tłumaczyć.

Załączniki

OP
OP
Michal78

Michal78

Aktywny użytkownik
Reakcje
228 0 0
Właśnie mi napisali amerykanie na facebookowym Raiload Structures&Scenery że moje silosy pasują do farmy mlecznej, a ja dopiero co przemalowałem czarno-białe holsztyńskie krowy od Nocha na biało-brązowe mięsne herefordy aby nadać im bardziej amerykańskiego wyglądu....

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.100 33 0
Michał jest ok. Lepszy rydz niż płaska deska na zakręcie. Jak dodasz kolejne elementy krajobrazu to będzie lepiej. Wiadomo to nie diorama prezentacyjna, tylko tort domowy, a tutaj chodzi troszkę o coś innego ;)

Zdrada69

Moderator Skala 1:220 (Z)
Zespół forum
Reakcje
6.272 39 0
Michał jest ok. Lepszy rydz niż płaska deska na zakręcie. Jak dodasz kolejne elementy krajobrazu to będzie lepiej. Wiadomo to nie diorama prezentacyjna, tylko tort domowy, a tutaj chodzi troszkę o coś innego ;)
Jak chcemy tylko "ukryć zakręt" to czasem bardziej realistyczne jest puszczenie linii kolejowej w wykopie. Ponadto zawsze warto rozważyć tunel nie jako rurę, która dochodzi po obu stronach do poziomu płaskiej makiety ale na krawędzi kończy się wyżej - tworząc iluzję że ta góra - już za samą makietą - dalej ciągnie się w górę.

OP
OP
Michal78

Michal78

Aktywny użytkownik
Reakcje
228 0 0
Świerki nie sa prima sort, zgadzam się całkowicie, nie jest to wyrób z przeznaczeniem na realistyczne moduły, mam ich dużo po zdekompletowaniu poprzedniej makiety (najstarsze pamiętają dwie makiety w tył). Przy okazji właśnie zrobiłem przejazd. Znaki nie są przeskalowane , chociaż mogą się takimi wydawać, droga jest bardzo wąska. Sygnalizacja świetlna działa.

Załączniki