@Andrzej Harassek
W linku wkleję forum mojego znajomego.
FORUM HIOB --> wątek "Tour de USA"
Hioba poznałem lata temu, właśnie przez forum, a dokładniej szukając zdjęć typu wklejone przez kolegę
@mafo. No i tak trafiłem na forum. Zaprzyjaźniliśmy się i nawet miałem okazję Hioba odwiedzić w Charlotte, NC.
Hiob to emerytowany już kierowca ciężarówki, bardzo ciekawa postać, na jego forum są tysiące zdjęć (choć mogły przestać być aktywne przez używanie serwisów hostingowych). Generalnie Hiob wie wszystko o truckerce w USA i Kanadzie. Jego praca to było jedno, ale w trakcie jazdy nagrywał, transmitował i fotografował tysiące tematów motoryzacyjnych. Na tym forum był i jest watek Trucks and trips, i tam jak pamiętam były tematy różnic między truckami w US i EU. Było o długości zestawów, o używaniu tzw, caboverów czyli trucków jak w EU, bez nosa. Teraz Hiob prowadzi kanał o podróżach kamperem po USA, jest już na emeryturze.
HIOB YT
Hiob jest bardzo religijny dlatego dużo mówi i tłumaczy w tych tematach, ale jego wiedza w tematach motoryzacyjnych jest niezwykła, kiedyś w parku samochodów miał 600konne BMW M3, którym nawet miałem okazję się przejechać, po za tym klasyczny....126p, równie klasyczny Cadillac. Warto odwiedzić to forum, mimo, że Hiob już tam nie wrzuca chyba nic, można też na żywo zadać pytanie na YT jeśli udostępnia jakąś podróż kamperem.
Z pozdrowieniami.
Maciek "Magic"