• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Alternatywa dla EU07 Tololoko

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.004 127 22
Re: Tolo elektrowozy...

Rafał G., jak zrobisz/zrobicie tam co ciekawego i będzie na sprzedaż, to pamiętaj o mnie. Będę w pierwszym szeregu do zakupów. :D

OP
OP
R

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0

CoCu napisał(a):
Rafał G., jak zrobisz/zrobicie tam co ciekawego i będzie na sprzedaż, to pamiętaj o mnie. Będę w pierwszym szeregu do zakupów. :D
Będzie model to natychmiast wrzucę fotki. Podwozie i napęd już jest.

Rafał

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.004 127 22

No to ten, co będzie.

Ale wpierw czekamy na Toloelektrowozy, bo w końcu to temat o tych maszynach.

WITKOIM

Znany użytkownik
Reakcje
27 0 0
sam Rafał jestem ciekaw efektu "na żywo" EU07 jako KM i IC, ale do jutra już wytrzymam z ciekawością no i wrzucę fotki po powrocie do domu w tym wątku i KM i IC. Oczywiście to nie będzie robota Tola i nie będzie to tak wyglądać, ale coś za coś, cena=wygląd ;)

OP
OP
R

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
WITKOIM napisał(a):
sam Rafał jestem ciekaw efektu "na żywo" EU07 jako KM i IC, ale do jutra już wytrzymam z ciekawością no i wrzucę fotki po powrocie do domu w tym wątku i KM i IC. Oczywiście to nie będzie robota Tola i nie będzie to tak wyglądać, ale coś za coś, cena=wygląd ;)
Jak będziesz miał to podjadę do Ciebie zobaczyć.

Rafał

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.004 127 22
No dobra, a jakieś szczegóły?
Te modele już są, czy jak?

Jak nie możesz/nie chcesz tu, to przynajmniej dawaj na priv, bo mnie ciekawość zżera. :D

WITKOIM

Znany użytkownik
Reakcje
27 0 0
CoCu napisał(a):
bo mnie ciekawość zżera. :D
Wytrzymaj jeszcze parenaście godzin i na głoda zjedz danio ;) Potem już napiszę i mam nadzieje, że umieszczę foty jak pisałem z EU07 w malowaniu KM i IC. A reszta zapewne pójdzie dla zainteresowanych na PW (cena itp itd., ale cena samej budy i malowania to śmiech na sali. Osobiście uważam,że tanio, dochodzi cena pantografów na allegro po 30zl/sztuka i izolatory też groszowa sprawa, no i podstawa br140,ale jak mówiłem wszystko dziś opiszę/moje spostrzeżenia i uwagi) Ja sam dziś obejrzę towar, wrzucę dekodery i pośmigam po makiecie.

Reakcje
1 1 0
"Na każdym zebraniu jest taka sytuacja, że ktoś musi zacząć [chromolić] pierwszy"

Podwozia po próbach, budy malowane. Wysyłki za trzy tydnie się rozpoczynają.

Tomek

OP
OP
R

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
Baciar napisał(a):
"Na każdym zebraniu jest taka sytuacja, że ktoś musi zacząć [chromolić] pierwszy"

Podwozia po próbach, budy malowane. Wysyłki za trzy tydnie się rozpoczynają.

Tomek
Ta informacja nie dotyczy chyba tego wątku. Tu staramy się stworzyć alternatywę dla produktów Tololoko. Alternatywę może nie w sensie jakościowym ale na pewno cenowym. Efekty można będzie zobaczyć niebawem.

Rafał

OP
OP
R

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
psz napisał(a):
Oj, Panowie, narobiliście smaku ;)
To nie ja to Witkoim. Ja zostałem tylko lentko "podwieszony" pod temat a do założenia wątku zainspirował mnie Tolo z informacją o podwyżce ceny na swoje modele i zaczęła się "afera". Model EU07 tak jak Pt31 chyba chciałby każdy. O ile ta druga jest do nabycia normalnie w sklepie (no może nie za tanio ale jest) to EU07 jest robiona tylko przez Tolo i cena przynajmniej dla mnie jest za wysoka (abstrachując od rzeczywistej kalkulacji kosztów przez Tolo bo pewnie tyle ma wynieść, choć jakby zrobił 500 szt po ok 800 - 1000 PLN to pewnie wszystkie by sprzedał). Witkoim "wtajemniczył" mnie chyba jako pierwszego w swój pomysł na EU07 i sam jestem ciekaw efektów. Tak więc jeśli się okaże, że modele wyszły cool - pewnie Witkoim będzie zbierał zamówienia na PW. Michał, jeśli to przeczytasz to zadzwoń czy masz modele to jutro bym do Ciebie podjechał zobaczyć. Tak przy okazji było w Wiadomościach, że EU07 wracają do łask - tak więc jeszcze długo będą śmigały po naszych torach.

Rafał

WITKOIM

Znany użytkownik
Reakcje
27 0 0
a więc tak, moja krytyka jak i pochwała:
Na początku napiszę, że model powstawał w domowym zaciszu, kolega sam robił formę, sam szlifował, sam wszystko robił na moją prośbę, aby mieć EU07 u siebie na torcie (nie wliczam tu podwozia od roco br140 nr kat 63707 lub 63708). To nie jest fabryczny odlew więc do do odlewu wyszedł ciut falisty przy żółtych liniach na dole, ale zważywszy na pierwsze jego wykonanie i tak uważam,że jest ok, szyby były odlewane, więc też nie są idealne. Ale jak wspominacie cena=jakość. I tak uważam i jestem bardzo zadowolony z EU07, że mam. Na zdjęciach robione macro wyszło jak wyszło, ale na makiecie prezentuje się ok. I oto właśnie chodziło, mam ją i już. Tak samo IC, mam i już. Jeszcze walczę z oświetleniem, aby było ok i jak powinno być. Pantografy jak mówiłem i izolatory były kupione gotowe, więc oceniajcie, krytykujcie, bo macie prawo, a ja upubliczniam zdjęcia swoich EU07. Jutro obfoce EU07 IC. Teraz jak na nią patrzę to mi się :D śmieje..... jadę, odpalam dcc i jadę.......... A z moimi piętrusami KM prezentuje się ......dostojnie. I oto mi chodziło. Reszta to sprawa gustu i zasobu portfela.... zawsze można spatynować, aby ukryć jakieś niedociągnięcia ;)

Załączniki

psz

Użytkownik
Reakcje
0 1 0
Hmm, ale czy to zostało zrobione tylko dla Ciebie, czy też rzeczywiście jest to alternatywa dla modelu Tola, tzn. my, zwykli śmiertelnicy, możemy to też zamówić?

WITKOIM

Znany użytkownik
Reakcje
27 0 0
psz napisał(a):
Hmm, ale czy to zostało zrobione tylko dla Ciebie, czy też rzeczywiście jest to alternatywa dla modelu Tola, tzn. my, zwykli śmiertelnicy, możemy to też zamówić?
śmiertelnicy, zwłaszcza Ci "zwykli" też mogą mieć i zamówić dla siebie ;) Najlepiej jak Rafał.G do mnie podjedzie i sam oceni wizualnie modele EU07 i się wypowie zapewne tu w tym wątku, aby nie było "stronniczości" z mojej strony.