• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ALBERT-MODELL - modele wagonów typu 408S

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.128 87 0
Zauważcie, że sklep (zapewne za projektantem oznaczeń wagonów) nie podaje epoki, kiedy przypada rewizja wagonu. Podaje zakres epok, kiedy wagon z taką rewizją mógł legalnie jeździć.

Wg mnie to nadmiar troski o klienta. Chyba potrafimy sami dobrać sobie zakres możliwych dat eksploatacji, mając datę rewizji ;)

Poza tym, mam kilka wagonów z rewizją i oznaczeniami wg IVb, a nazwami DOKP wg IVa (w tym właśnie wagony Alberta 408S, owocarki Rivarossi). Albo z oznaczeniami wg IVb, a rewizją z IVa (węglarki Klagenfurt od Exact). Albo z rewizją z IVb, a oznaczeniami z IVa (szutrówki Roco).

I co mam z nimi zrobić? Moja decyzja, przymknąć oko na jedną z tych rzeczy i zaliczyć je albo do IVa, albo do IVb, zależnie od własnych potrzeb :D