• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ALBERT MODELL - modele lokomotyw typu 060DA oraz serii ST43

smok29

Nowy użytkownik
Reakcje
4 0 0
Wszystkie funkcje działają w 100%. Jednak będzie to działać dopiero po modyfikacji modelu zgodnie z opisem na naszej stronie. Należy usunąć dwa kondensatory i wymienić głośnik. Jeśli dźwięk lub funkcje będą się różnić od opisu, zwrócimy Panu pieniądze, a dźwięk oraz głośnik może Pan zatrzymać.
Właśnie dlatego pisałem o zamieszczeniu krótkiego filmu z prezentacją modelu już po modyfikacji, pomogłoby to w podjęciu decyzji i wyeliminowało ewentualnie niedomówienia/zwroty etc.

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.300 88 0
Czy ktoś mający dostęp do obu modeli mógłby wyjaśnić różnice pomiędzy ST43-253 a ST43-081? To jest ta sama forma, oba w fabrycznym malowaniu, z tym samym przydziałem?

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
5.281 33 1
253 ma przydział MD Leszno, 81 ma przydział MD Ostrów Wielkopolski. Na leszczyńskim są dodatkowo przy reflektorach głównych tablice do zawieszania tablic końca pociągu ( w 81 tego nie ma) i leszczyński dodatkowo ma zapis maszynisty instruktora - Chudy.

RMP

Aktywny użytkownik
Reakcje
935 43 0
Koledzy mam pytanie.
Jak wymienić zderzak w Rumunie Alberta? Może ktoś ma jakiś patent żeby nie uszkodzić modelu.
Zderzaki są przyklejone na stałe ☹️

old_jawa

Znany użytkownik
Reakcje
1.970 63 1
Koledzy mam pytanie.
Jak wymienić zderzak w Rumunie Alberta? Może ktoś ma jakiś patent żeby nie uszkodzić modelu.
Zderzaki są przyklejone na stałe ☹️
Ja miałem w poprzedniej edycji wyłamane wszystkie zderzaki, tak pięknie na chama pakowali do pudełka w fabryce. O częściach zamiennych ni widu ni słychu. Jedyna rzecz która mi przychodzi do głowy i będę robić to kupić zderzaki od jednej z manufaktur z okrągłym trzpieniem i rozwiercić w modelu otwory pod ten trzpień. Można też by było - ale nie wiem czy są takie mikrowkręty - wkręcić wkręta do trzpienia zderzaków i próbować pociągnąć za niego czy zderzak wyjdzie.

Taxido

Nowy użytkownik
Reakcje
21 0 0
Jakoś mi to umknęło, a na szybko nie znalazłem; czy modele Alberta od PMR były fabrycznie wyposażone w głośnik? Chodzi mi oczywiście o wersje analogowe i z fabrycznym dekoderem jazdy i oświetlenia.

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.303 160 7
Jakoś mi to umknęło, a na szybko nie znalazłem; czy modele Alberta od PMR były fabrycznie wyposażone w głośnik? Chodzi mi oczywiście o wersje analogowe i z fabrycznym dekoderem jazdy i oświetlenia.
Fragment z informacji od Pana Koja z najnowszego wypustu: "modele te są oferowane wyłącznie w wersji cyfrowej i wszystkie zostały wyposażone: w dekoder cyfrowy, głośnik oraz w układ podtrzymania napięcia UPS." Zatem odpowiedź brzmi: tak. Natomiast nie ma wersji analogowej.
PS. Dotyczy to wypustów z tego roku i z 2023 roku. Jak było wcześniej - nie wiem.