• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ACME - modele lokomotyw Bombardier/Alstom TRAXX

OP
OP
A

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.916 121 1
U mnie jeden wypadł podczas jazdy wczoraj (opisane w #10), dziś drugi wypadł jak zdjąłem obudowę. Ale nie wypadł od razu z modelu na biurko, tylko był wewnątrz modelu w tej przestrzeni gdzie obraca się wózek. Mniej więcej jak jest przeniesienie napędu kardanem.
Wypadł z modelu dopiero jak poprzechylałem po to żeby wypadł. Musiał się odpowiednio przekręcić.
Na razie wyjąłem z pudełka i nic nie odpadła. Ale co będzie jak stanie na torach:oops:

Reakcje
76 7 0
Takie cuda tylko do zwrotu, bo poszkodowanych jest więcej. Bubel.
Jest to mój pierwszy i podejrzewam że ostatni model lokomotywy ACME. Bardzo długo się zastanawiałem czy chcę go kupić, właśnie ze względu na duże prawdopodobieństwo niespodzianek. Byłem tego świadomy że może być coś nie tak. Mam inne modele ACME wagonów choć to nie to samo co lok. Więc zaskoczenia nie ma.
W moim przypadku o decyzji kupna tego, jak to napisałeś "bubla" zdecydowało to, że tylko oni zrobili ten model Traxx'a w takim malowaniu. Model jednak jeździ ale prawda jest taka że powinien iść do zwrotu dla zasady.

@am-70 i jak Twój, zadziało się coś? U mnie pierwszy element wypadł po ok 30-60 min jazdy, ale podejrzewam że tu nie ma reguły.

Ostatnio edytowane:
Reakcje
76 7 0
To wszystko nie zmienia jednak faktu, że jest to najlepsza na tą chwilę baza do budowy Traxxa 3 generacji w malowaniu Orlenu w epoce 6.
Jak napisałem, właśnie model i malowanie "zdecydowało" u mnie.
Pytanie trochę poza tematem. Macie tak, że jak chcecie dać emotke z reakcją, to natychmiast znika że nie da się odklikać wyboru jaką reakcje chcecie dać? Bo nie wiem czy to coś u mnie czy mechanizm działania tego forum coś nie domaga.

EDIT: Dzieki @DieselPower , to cos u mnie w takim razie. I to we wszystkich przeglądarkach, i w smartfonie też. Ciekawe.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
A

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.916 121 1
Z tego co Koledzy piszą, wynika, że mamy do czynienia z błędem systemowym, który uwidacznia się podczas jazdy:( Cóż, to ACME. Może i ładne, może i szczegółowe ale reszta... Szkoda gadać.
@am-70 i jak Twój, zadziało się coś? U mnie pierwszy element wypadł po ok 30-60 min jazdy, ale podejrzewam że tu nie ma reguły.
Ma razie nie za bardzo mam czas aby pobawić się modelem na torze. Jak coś będę wiedział, to oczywiście dam znać. Chociaż, ogarnia strach:oops:

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.119 148 7
Jest to mój pierwszy i podejrzewam że ostatni model lokomotywy ACME.
Wiele czasu nie upłynęło od mojego postu POSTU i proszę bardzo :) Ani Lotos ani Marysia, której chyba miałem ze cztery lub pięć egzemplarzy w sumie w ręce w różnych sklepach, nawet do domu nie dojechały, nie zyskały moich względów. Modele, które oglądałem, miały albo powyginane elementy (głównie na wózkach) albo braki na dachu. Oczywiście błędy malatury też występowały w każdym egzemplarzu.