• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Acme 90033 IC "Chrobry"

P

ps

Gość
Poza tym ktokolwiek chula takimi wagonami o długości 30 cm po łukach o promieniu mniejszym niż 45 cm??
Przy tym całym ... "chulaniu" Szanowny Kolega zapomniał zapewne o czymś takim jak np. "dworce ukryte", do których czasem - czyli z braku miejsca - trzeba tory doprowadzić łukami, które trudno uznać za "wystarczająco modelowe".......

Dobrze, że są konstruktorzy modeli do produkcji masowej, którzy choć próbują pogodzić potrzeby wszystkich - i tych co jeżdżą modelami (i nie ważne czy w kółko czy nie...) jak i tych co wstawiają je tylko w ekspozytory.

Gratuluję popierającemu - musi się jeszcze wiele nauczyć....

A świstak....
Nie mów "A", jak nie chcesz powiedzieć "B". Szczególnie w tematach "pośrednio związanych" z panem R. - bo to .... odgrzewane.

wlodek1956

Nowy użytkownik
Reakcje
15 2 0
Wita, mam 2 pytania do posiadaczy zestawu Chrobry : jak bezpiecznie otworzyć wagon ( coś w nim lata i chcę sprawdzić co ) oraz do wagonu 1 klasy dodano 2 długie elementy czy to półki na bagaż ? w instrukcji nie znalazłem informacji. Dzięki za odpowiedź :D

B

bobby74

Gość
U mnie fotel oderwany od podłogi latał :)
Bierzesz kartę kredytową zbliżeniową ;) - albo nóż - i podważasz między podłogą a ścianami burty od wewnątrz na wysokości wózków. Jest tam takie widoczne pocienienie ścianki burty, gdzie można włożyć wąski płaski przedmiot.
Uważaj na wężyki znajdujące się po jednym na czołach wagonu - obydwa kolidują przy wyjmowaniu budy. Ja swoje połamałem i odstają teraz kikuty...
O właśnie - a jak zdobyć części zamienne do Chrobrego? Sprzedawca?

wlodek1956

Nowy użytkownik
Reakcje
15 2 0
U mnie fotel oderwany od podłogi latał :)
Bierzesz kartę kredytową zbliżeniową ;) - albo nóż - i podważasz między podłogą a ścianami burty od wewnątrz na wysokości wózków. Jest tam takie widoczne pocienienie ścianki burty, gdzie można włożyć wąski płaski przedmiot.
Uważaj na wężyki znajdujące się po jednym na czołach wagonu - obydwa kolidują przy wyjmowaniu budy. Ja swoje połamałem i odstają teraz kikuty...
O właśnie - a jak zdobyć części zamienne do Chrobrego? Sprzedawca?
dzięki :) a te 2 dodatkowe długie elementy w 1 klasie co to jest ?

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
11 1 0
A dlaczego nie są zamontowane?
W wagonie za 280 pln?
Przecież to nie leżanki które mozna rożnie konfigurować jak było w ls models. Powinnismy sie cieszyć ze wogole są?

OP
OP
ffox

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.956 15 0
Bardzo dobrze, że nie są zamontowane fabrycznie.
Znając życie coś mogliby uszkodzić przy ich montażu.
I tak w niektórych wagonach krzesełka latały :)

slavko1111

Aktywny użytkownik
Reakcje
60 1 0
A ja trochę z innej beczki
Czy ktoś otrzymał zestaw z Modelmanii ?Mam u nich złożone zamówienie i do dzisiaj cisza a kolejne sklepy wyprzedają swój nakład.Nie chciałbym szukać wagonów na allegro za jakiś czas w promocyjnej cenie powyżej 1000zl

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 7
Tabor 27
Tabor 1
Tabor 0
Tabor 19