• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

A.C.M.E. Traxx DC3 "LOTOS"

Noah

Znany użytkownik
Reakcje
550 2 0
Dekoder zapewnie tak jak w innych Traxxach 3 ACME - 21MTC 21-pin.
Pytanie czy musi być dedykowany (specjalnie zaprogramowany), czy może być standardowy?

OP
OP
Rozjazd

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.119 148 7
Na tym zdjęciu to średnio wygląda jakość malowania poręczy (zaznaczone w czerwonym okręgu), podobnie jak i odwzorowanie klamek pozostawia nieco do życzenia. Na plus kolorowe zawory węży (jak w LS Models). Ze zdjęć to lok wygląda nieźle i oby tak dobrze jeździł jak wygląda.

1652524528972.png

mariow-m1

Aktywny użytkownik
Reakcje
287 3 4
Witam, mam pytanie do posiadaczy Traxx Lotos ACME. W moim piasecznice, szczególnie zewnętrzne, są wygięte i uniemożliwiają przejazd na zwrotnicach, A nie chcę tego doginać bo jeszcze pęknie. Czy ktoś ma podobny problem?

mariow-m1

Aktywny użytkownik
Reakcje
287 3 4
20220518_001419.jpg
20220518_001657.jpg

Wystaje mocno poniżej główki szyny i nie ma opcji, że to normalnie pojedzie. Napisałem do sklepu, czy to odosobniony przypadek i dostałem odpowiedź, że jest tam dużo detali i te lokomotywy tak mają i pewnie trzeba to będzie sobie dogiąć przed jazdą. Problem tylko w tym, że to plastik i jeszcze, co widać na 2 zdjęciu już ma takie białe naprężenia. Na innych fotkach w necie np. Z MM też to widać.
Szkoda, bo model ładny i ma dużo szczegółów.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.934 119 22
Jeśli takie to do Ciebie przyszło, to oznacza to że stało się to zapewne w transporcie. Bo nie zakładam że ktoś to w sklepie wyciągał i niechcący odgiął bądź później nieumiejętnie spakował, jak i nie zakładam że nieumiejętnie spakowano to w fabryce. No chyba że na jakimś etapie produkcji czy pakowania w fabryce powstały takie uszkodzenia elementów wózków.

Spacerowicz

Znany użytkownik
Reakcje
3.161 98 2
Wczoraj dotarł do mnie najnowszy analogowy traxx Lotosu (ACME) oraz platforma res w malowaniu Cargo (Rivarossi).

Traxx w mojej ocenie wygląda efektownie, malowanie poza dwoma paprochami czyste, napisy wyraźne. Brak jednego elementu na czole lokomotywy, ułamane anteny.
Zdziwił mnie fakt, że model w założeniu dedykowany jest na rynek polski, a w instrukcji ani słowa w naszym języku. Generalnie wspomniana instrukcja jest w moim odczuciu bardzo uboga, wielu rzeczy trzeba się intuicyjnie domyślać. Biorąc pod uwagę, że model jest bardzo delikatny istnieje wysokie ryzyko jego uszkodzenia np. przy otwieraniu pudła.

Platforma res lekko mnie rozczarowała. Na moim egzemplarzu widoczne ślady kleju i krzywo przyklejone elementy.

Noah

Znany użytkownik
Reakcje
550 2 0
Problem tylko w tym, że to plastik i jeszcze, co widać na 2 zdjęciu już ma takie białe naprężenia.
"Białe" to chyba nie tyle naprężenia samego plastiku, co po prostu klej. Widać to zresztą też w innych miejscach.
Nie wiem czemu ACME nam to robi i montuje te wszystkie drobne detale. Większość z nich należało by odczepić by było można bezproblemowo jeździć, choć ja chyba i tak nie mogę narzekać. po tylko jednym elementem mi czasem gdzieś zaczepia i na szczęście się nie wykoleja.
Konia z rzędem też każdemu kto zamontuje dekoder nie urywając żadnej z części. mi się nie udało. Na szczęście wszystko da się ponownie przykleić.

Zamontowałem standardowy dekoder ESU (nie dedykowany), jeździ oraz wszystkie fukncję/światła działają poprawnie.

Noah

Znany użytkownik
Reakcje
550 2 0
Cztery zatrzaski, widać je od spodu. Ale i tak ciężko mi było ją ściągnąć i załozyć ponownie, właśnie przez wszystkie zamontowane części i bardzo dobre spasowanie.

OP
OP
Rozjazd

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.119 148 7
Konia z rzędem też każdemu kto zamontuje dekoder nie urywając żadnej z części. mi się nie udało.
Z tego wzgledu wlasnie zdecydowalem sie na wersje z zamontowanym dekoderem :). Jestem pelen niepokoju jak bedzie moj model wygladal, jak tylko do mnie dotrze dam znac.
Proponuje utworzyc nowy watek o tym produkcie, gdyz pewnie bedzie wiele postow.

Krzysztof Fiałka

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
1.250 21 0
Zdejmowanie budy na zatrzaski najlepiej zrobić za pomocą starych kart telefonicznych lub kredytowych. Wsuwa się je między budę a korpus w miejscu zatrzasków i delikatnie, powoli zdejmuje. Wtedy się nic nie uszkodzi.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 2
Tabor 4
Tabor 13
Tabor 17
Tabor 3