• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

3Aw RT Models

CinekX0

Użytkownik
Reakcje
129 0 0
Jeżeli są osoby chętne na zestawy / gotowe modele możemy wykonać do naszych 1AW również 3AW.
Akurat obecnie pracuję nad czymś innym, ale...

Diesant

Aktywny użytkownik
Reakcje
287 21 2
Na prawdę o_Oo_Oo_Oo_Oo_O gotowi jesteście zapłacić tyle kasy za obiecanki z ukrainy a biadolicie za tańsze z PL ????? Żaden towar obiecany z tej nacji do mnie nie dotarł w takiej formie w jakiej był obiecany. Zawsze 100% przedpłaty i mordęga aby wysłali towar. To co dotarło, wymagało poprawek. Na 3 transakcje 2 doszły do skutku z opóźnieniem 540% a trzecia skończyła się 50% stratą =2800,zł i użeraniem się w prokuraturze. Serdecznie polecam zakupy od tej nacji. Nawet na terenie PL.

Maciek Wójcik

Znany użytkownik
Reakcje
1.183 135 15
Na prawdę o_Oo_Oo_Oo_Oo_O gotowi jesteście zapłacić tyle kasy za obiecanki z ukrainy a biadolicie za tańsze z PL ????? Żaden towar obiecany z tej nacji do mnie nie dotarł w takiej formie w jakiej był obiecany. Zawsze 100% przedpłaty i mordęga aby wysłali towar. To co dotarło, wymagało poprawek. Na 3 transakcje 2 doszły do skutku z opóźnieniem 540% a trzecia skończyła się 50% stratą =2800,zł i użeraniem się w prokuraturze. Serdecznie polecam zakupy od tej nacji. Nawet na terenie PL.
Okej, ale czy dla nas (grupie modelarzy zajmujących się wąskim torem) jest jakaś inna, dobra alternatywa dla wagonu 3Aw czy jakiegokolwiek wagonu pasażerskiego? Zestaw 3Aw od Jiri Jindra jest dość pracochłonny. Sprawa z 1Aw jest również nieciekawa, bo Piotr jak narazie nie planuje jej wznawiać, a obecnie dostępny wagon 1Aw ma conajmniej skopaną geometrię, ale ten temat jest już chyba wyczerpany i znany każdemu. Jeżeli nie, proszę poszukać odpowiednich wpisów. Nie przypominam sobie, żeby też ten obecny wagon był aż tak bazowo bogaty w detale, jak ten od RT Models.
Jakby nie patrzeć Panie Diesant, nasza grupa jest pod ścianą. Chcąc wejść w posiadanie taboru PKP, musimy poświecić dziesiątki, jak nie setki godzin na zrobienie go sobie samemu. Korzystamy z każdej możliwej i sensownej opcji jaka jest.

Pozdrawiam
M

OP
OP
Dobrzyn

Dobrzyn

Moderator Forum Prawdziwa kolej wąskotorowa.
Zespół forum
Reakcje
1.239 3 1
Popieram przedmówcę. Nie ma obecnie dobrego, dostępnego modelu 3Aw... Jeśli ktoś zrobi lepszy, lub chociaż równie dobry - rozważę zakup. Ale póki co - nie ma w cz wybierać.
Ad. Zakupów: Jeszcze przed wojną kupiłem na Ukrainie zestaw kolejki NOVO, płacąc za niego około 100 USD. Prywatnie, nie przez żaden sklep. Transakcja odbyła się gładko i przyjemnie, na zasadzie wzajemnego zaufania. Więc nie mam z tym problemu

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.923 129 86
Tu macie eBay - to oni "zabezpieczają' tranzakcje. Ale... ja już płaciłem podwójnie za przesyłkę + koszt zwrotu dlatego, ze kurier naszego DHLa nie raczyl mnie powiadomic, ze jest do mnie przesylka z eBay i jeszcze napisal na zwrocie: "Odmowa odbioru".
Takie "cuda" też są możliwe.

marek1704

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
H0e
Reakcje
224 0 0
Kupiłem w RT-model wagony 3Aw. Zapłaciłem PayPalem. Dotarły z Ukrainy bez problemu. Zonki były dwa. Pierwszy - podglądając w śledzeniu przesyłki zobaczyłem, że paczka od kilku dni leży na poczcie i była dwa razy awizowana a ja nie otrzymałem żadnego awizo. Poszedłem na pocztę i odebrałem. Nawet nie usłyszałem przepraszam. Drugi to VAT, który doliczyli do łącznych kosztów paczki i przesyłki. Cła nie ma, ale o Vacie nie pomyślałem. No i koszty Poczty polskiej 8,50.

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
6.336 145 0
od kilku dni leży na poczcie i była dwa razy awizowana a ja nie otrzymałem żadnego awizo.
To chyba normalka, miałem podobnie tydzień temu
koszty Poczty polskiej 8,50.
To jest koszt za to, że Ci obsłużyli odprawę celną i policzyli VAT :D Tak jakby paczka wylądowała na "placówce paczek zagranicznych" i ta placówka, przesłała do ciebie Twoją paczkę na Twój koszt oczywiście, bo przecież nie transportem wewnątrzpocztowym.

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.923 129 86
Kiedyś (jakieś 10lat temu) to było prostsze... Przychodziły do mnie paczki z Japoni i jakoś nic nie musiałem robić. Teraz panuje cyfryzacja...:niepewny: Aktualnie czekam na paczke z największej wyspy Świata (tej na "A" ;). Vi får se...

OP
OP
Dobrzyn

Dobrzyn

Zespół forum
Reakcje
1.239 3 1
Kupiłem w RT-model wagony 3Aw. Zapłaciłem PayPalem. Dotarły z Ukrainy bez problemu. Zonki były dwa. Pierwszy - podglądając w śledzeniu przesyłki zobaczyłem, że paczka od kilku dni leży na poczcie i była dwa razy awizowana a ja nie otrzymałem żadnego awizo. Poszedłem na pocztę i odebrałem. Nawet nie usłyszałem przepraszam. Drugi to VAT, który doliczyli do łącznych kosztów paczki i przesyłki. Cła nie ma, ale o Vacie nie pomyślałem. No i koszty Poczty polskiej 8,50.
I jak wrażenia tego zestawu?

robertmuszka

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
Reakcje
4.510 175 19
Gdyby ktoś był zainteresowany zestawami tych wagonów to kolega ma komplet dwóch do sprzedania.
Są już w PL.

Wagoniki poszły. Nowy właściciel może się pochwali, co i jak z nimi.

Ostatnio edytowane:
Reakcje
129 0 0
W takim razie rozważę zrobienie wagonu 3aw do zestawu z naszym 1aw. Gotowe jak i zestawy do składania, cena zapewne bedzie taka sama jak naszych 1aw dostępnych na profilu.
Jeżeli są chętni to od razu można napisać, realizację myślę, że na II kwartał przyszłego roku tak realnie. Przez zimę wypuszczę Mbxd1 bo mam już opracowany napęd.
Pozdrawiam

OP
OP
Dobrzyn

Dobrzyn

Zespół forum
Reakcje
1.239 3 1
Przez zimę wypuszczę Mbxd1 bo mam już opracowany napęd.
Pozdrawiam
Jeśli piszesz o 1Mw Konstalu, to ja mam prawie narysowaną budę (przerobienie 2Mw na 1Mw to kilka kliknięć) i skończone maskownice wózków. Całość na podstawie solidnej dokumentacji. Jeśli chcesz i masz napęd to możemy wejść w kooperację.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Wąskotorówka 5
Wąskotorówka 19
Wąskotorówka 19
Z
Wąskotorówka 7
Wąskotorówka 35