• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa wg norm 2 nowe poziomy w Krakowie (FREMO i tort)

Harry Potter

Znany użytkownik
H0m
Reakcje
3.412 85 12
Gratuluję(y)(y)(y)...teraz chłopie zmień skalę i Córce strugaj domek w słusznej skali i parę lalek:D:D:D
Pozdrawiam z MMz

ps. mój młodszy zdążył mi już skasować lokomotywę w 0m ( dało się wyklepać:D) a ma tylko 6 lat...

Aurel

Aktywny użytkownik
Reakcje
187 10 0
Gratuluję serdecznie :)
Będzie krótka przerwa w pracach, ale cierpliwi poczekają na dalsze efekty.
Powodzenia i wszystkiego dobrego

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.221 33 0
Wszystkim serdecznie jeszcze raz dziękuję za gratulacje. Jest super... nawet jest czasem chwilka na modele.

Będzie krótka przerwa w pracach, ale cierpliwi poczekają na dalsze efekty.
No myślę że czeka mnie przerwa przy budowie mojej stacji.... ale za to ostatnio mam wenę aby budować i pobawić się z synkiem swoim nowym modelem RC w skali 1:87- Jelcz 315 od Saw Model. Dziś były pierwsze testy u syna w pokoju. Zabawa trwała ze 40 minut i Jelcz NIE PADŁ ;)
Mała relacja z przewozu materiałów z placu budowy...
DSC_0001.JPG DSC_0002.JPG DSC_0003.JPG DSC_0009.JPG DSC_0010.JPG DSC_0011.JPG DSC_0012.JPG DSC_0017.JPG

Więcej tutaj
http://forum.modelarstwo.info/threads/pado-i-jego-garaż-modele-rc.29734/

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.221 33 0
Rodzina na wakacjach. Parę dni luzu się szykuję. Może nadgonię prace przy stacji. Póki co to poskładałem na roboczo 3 skrzynki i zaczynamy prace:
-ukończenie peronów
- uzupełnienie szutru przy semaforach i peronach
- zrobienie rampy towarowej
- dorobienie zielska wszelakiego i poskładanie słupów trakcyjnych na dolnym poziomie.
20160613_184232.jpg

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.221 33 0
No to dzieci na wakacjach...mam parę dni na makietę:) piękna sprawa. Dziś się udało zrealizować parę założeń:
- wybalsowałem całe perony i nadałem im kształt
- pomalowałem "betonem" krawędzie peronowe
- zrobiłem zjazd do rampy i przygotowałem konstrukcję pod plac - ten zrobię w bruku jak na stacji w Kętach. Inspiracja z ostatniego powrotu do domu.
- kolega Mateusz na koniec dnia wrzucił washa na perony, pędnie, fundamenty kranów wodnych :)

Przy okazji Marcin wpadł ze swoim Fiatem :) - muszę orzyznać że piękny model. Światła robią wrażenie.

20160704_215205.jpg
20160704_175752.jpg
20160703_203532.jpg
20160703_203517.jpg