Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Samochód dość słaby i raczej niezbyt udany, ale od zawsze miał dla mnie coś w sobie. Za dziecka uwielbiałem przywożone przez Rosjan i kupowane na wszelkiego rodzaju bazarach wypusty rodem z ZSRR. Teraz jest zamiennik i to całkiem niezły a to jeszcze nie koniec bo właśnie zrobiono wersję w kicie do samodzielnego składania. Póki co gotowce, wymienić trzeba wycieraczki tylko.
Póki co będę robił dwa ciągniki z wannami pod zapewne asfalt, ale raczej "no name" a w planach jest też skrzynia. Ten zapewne będzie Transbud Kielce tak jak ten ze zdjęcia.
Dziś pojazd który trafi na dioramę razem z dwoma Kamazami 54112.
Póki co zrobiłem skręcone koła oraz kierownicę, dałem washa w linie i polskie tablice. W późniejszym etapie dojdą jakieś dodatkowe detale do wnętrza.
Dziś kolejne modele z Minichampsa. Na początek Volkswagen Golf nieco spolonizowany na szykowaną dioramę z początku lat 80-tych.
A teraz to co lubię najbardziej czyli kolejne Mercedesy. Kilka stron wcześniej pokazywałem już Beczki i Balerony, ale teraz pokazały się kolejne fajne kolory.
Minichamps teraz wznawia swoje modele pod nazwą Maxichamps. Generalnie mają nieco bardziej ubogie wnętrza bo całe czarne, ale z zewnątrz wyglądają na lepiej dopieszczone. Kupić je możesz wszędzie i na serwisach aukcyjnych i w sklepach. Polecam Modeliki.pl oraz Maximodel.pl.
Kolejne Mercedesy z kolekcji. Nad W114/115 w malowaniu niemieckiej policji długo się zastanawiałem. Ostatecznie skoro mam jak mi się wydaje wszystkie dotąd wydane oprócz taksówki i właśnie tego radiowozu to postanowiłem go nabyć.
Pora też nieco podgonić z W123. Tutaj zebranie wszystkich wydanych jest mało prawdopodobne, ale nowe wypusty Maxichamps mi się podobają. W czerwonym przemaluje wnętrze na beżowo.