• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Żuk A07 Deagostini

Monster3

Aktywny użytkownik
Reakcje
359 1 0
Ja składam i Żuka i Stara z Hachette i mogę spokojnie powiedzieć że DEA lepiej podchodzi do kolejności składania. Star po 21 numerach to nadal gromadka części których nie da się ze sobą połączyć :(

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.126 48 0
Nie powiedziałbym zwłaszcza jak Fiata 125p po cztery razy kazali przykręcać i odkręcać pewne elementy. Albo w Żuku rozkręcać ponownie zawieszenie żeby włożyć podkładki grubości kartki papieru. Prawda jest taka że instrukcje i kolejność składania w tych modelach ustalają ludzie nie odrywający głowy od monitora a ich pojęcie o takich pracach manualnych jest zerowe.

Monster3

Aktywny użytkownik
Reakcje
359 1 0
Nie wiem jak było z innymi modelami bo to moje pierwsze które składam. Piszę z tego co widzę na tych dwóch modelach a nie ja pierwszy mam taką opinię. Dea w każdym numerze daje części które można do czegoś przykręcić zwłaszcza jak przychodzą w prenumeracie po 4 zeszyty a u konkurencji były już chyba ze 3 numery gdzie nie było nawet obrazka na temat składania. Żeby nie było mam zamiar ukończyć oba modele. Czy będę robił jakieś przeróbki nie wiem. Wyjdzie w trakcie. Na Żuka miałem pomysł żeby zrobić tego ze Zmienników ale to się zobaczy jak już będą wszystkie blachy.

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.126 48 0
Najlepiej mi się składało Trabanta od konkurencji DEA. Ursus np. to też porażka. Przykręć potem odkręć i całe pudło zmontowanych elementów, które kiedyś tam będzie trzeba dokręcić do reszty. Żuk rzeczywiście na chwilę obecną wypada pozytywnie prócz "akcji" z podkładkami w zawieszeniu, ale to dopiero początek. Zobaczymy co przyniosą kolejne numery.

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.126 48 0
Dostawy otrzymywałem, ale nie było czasu składać. Samego Stara 266 to mam już całe duże pudło numerów do złożenia.

Monster3

Aktywny użytkownik
Reakcje
359 1 0
U mnie jeszcze ostatnie 4 numery nie złożone. Star tak samo. Co do komunikatu na stronie to mimo tego paczki przychodziły regularnie. Tylko z ciężarówkami był problem bo przez 3 miesiące nie mogli znaleźć przelewu mimo maili z potwierdzeniem :|. Na szczęście w końcu jakoś to ogarnęli