• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Ś.P. Andrzej Brzozowski

Reakcje
0 0 0
Z głębokim żalem i smutkiem informujemy o śmierci naszego Kolegi Andrzeja Brzozowskiego, który odszedł 2 czerwca 2024 roku w wieku 84 lat. Był on propagatorem idei modelarstwa kolejowego i miłośnikiem kolei. Andrzej był współzałożycielem i długoletnim Prezesem Warszawskiego Klubu Modelarzy Kolejowych. Brał udział w powstaniu Polskiego Stowarzyszenia Miłośników Kolei, a także Polskiego Związku Modelarzy Kolejowych. Był członkiem Klubu Miłośników EKD/WKD.

Termin pogrzebu nie został jeszcze ustalony

Spoczywaj w spokoju.

Bogdan Plandowski WKMK

Prezes TS

Expert
Ekspert
Reakcje
1.063 25 2
Niestety . . . taka kolej rzeczy . . .
Andrzeja znałem też coś z pół wieku, zawsze uśmiechnięty, przyjazny i życzliwy był w każdej sytuacji.
Pierwsze spotkania klubowe były jeszcze w pomieszczeniach przy peronie dworca Warszawa Śródmieście.
Żegnaj Andrzeju

browar łódź

Aktywny użytkownik
Reakcje
288 13 9
Pana Andrzeja poznałem i spotykałem kiedys na giełdach w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie.
Jedna z wielu osób które były symbolem dawnego modelarstwa i kolei która odeszła {*}

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Sala Pamięci 46
Sala Pamięci 83
Sala Pamięci 22
Sala Pamięci 1