• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK ZNTK Gdynia

kobik21

Użytkownik
Reakcje
26 1 0
Nie ukrywam że wymaga to dużo cierpliwości i doświadczenia.
Ja robiłem to po raz pierwszy z podpowiedzi kolegów na forum zastosowałem klej cyjanoakrylowy gesty aby jeszcze była możliwość delikatnej korekty. Efekty widać na SU45. Jeśli ma ktoś inne pomysły jak sobie radzi z przyklejaniem takich elementów chętnie przeczytam.

kobik21

Użytkownik
Reakcje
26 1 0
Właśnie odebrałem dwa modele ET21, SU45 od kolegi dgajus po zwaloryzowaniu, polecam kolegę.
Jestem bardzo zadowolony z efektów szczególnie jeśli chodzi o ET21. Widać fach w rękach.

OP
OP
dgajus

dgajus

Moderator Grupy SKMK
SKMK
Reakcje
3.686 42 1
Jeżeli ktoś ma ochotę na oświetlenie cztero-członowego piętrusa i dysponuje kilkoma godzinami wolnego czasu, polecam zastosowanie płytek od @Kamilb. Nawet taki laik elektroniczny jak ja poradził sobie z tą kabelkologią raptem w ... 4 godziny. Dość prosty montaż, 4 funkcje (oświetlenie włącz-wyłącz, sygnał Pc5 z obu stron w zależności, w którym kierunku chcemy - włącz i wyłącz klawiszami F1 / F2. W zestawie oczywiście instrukcja montażu.
IMG_20250303_231539288.jpg

Załączniki

OP
OP
dgajus

dgajus

Moderator Grupy SKMK
SKMK
Reakcje
3.686 42 1
Wagony piętrowe w pełnej krasie.
DSC_5883.JPG
DSC_5884.JPG
DSC_5885.JPG
DSC_5886.JPG

Nawet teściowa załapała się w kadrze ...
DSC_5888.JPG

DSC_5889.JPG

Wagon 101A "ryflak" (nr kat. 101Awaw222la), który 14 lat czekał w gablocie na ingerencję w postaci wstawienia pasażerów, oświetlenia i naniesienia śladów eksploatacji. Fabryczna płytka zdemontowana, zastąpiona od @Kamilb .
DSC_5890.JPG

DSC_5893.JPG
DSC_5894.JPG

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 13
Tabor 2
Tabor 3
Tabor 9
Tabor 9