Chłopaki ale DOT3, DOT4 i DOT5 to prawie to samo, a zwłaszcza już dot 3 i 4. (jedne mineralne inne syntetyczne)
Nie ma to znaczenia. Różnica w tych płynach jest w temperaturze wrzenia. Dot 3 szybciej też chłoną wodę.
Dot 5 w aucie praktycznie zalewa sie raz i nie wymienia.
I te płyny teoretycznie można mieszać.
Inny jest płyn dot 4.1.
To tak od strony motoryzacji.
Od strony modelarskiej stosowałem dot3 i dot4. Nigdy nie zdarzyło mi się aby jeden mi zjadł plastik a drugi nie.
Oczywiście że jak zostawisz na cały dzień czy więcej to może się plastik popsuć. Zwłaszcza przezroczyste plastiki.
Ja zawsze robiłem tak:
- moczyłem na 20 minut
- potem szczoteczka do zębów twarda i szorowanie plastiku
- zmywałem pod ciepłą wodą
- i z powrotem do kuwety z płynem.
Ale bardzo możliwe że zmywacz wamodu, który poleca telewizor będzie najłatwiejszy i najszybszy. A telewizor też się zna na rzeczy więc g... wam nie poleci.
Natomiast jedno jest pewne:
Nie ważne co stosujecie chrońcie oczy i skórę bo tego nikt nie napisał.
Zwłaszcza jak bawicie się kretem czy płynem hamulcowym
Nie ma to znaczenia. Różnica w tych płynach jest w temperaturze wrzenia. Dot 3 szybciej też chłoną wodę.
Dot 5 w aucie praktycznie zalewa sie raz i nie wymienia.
I te płyny teoretycznie można mieszać.
Inny jest płyn dot 4.1.
To tak od strony motoryzacji.
Od strony modelarskiej stosowałem dot3 i dot4. Nigdy nie zdarzyło mi się aby jeden mi zjadł plastik a drugi nie.
Oczywiście że jak zostawisz na cały dzień czy więcej to może się plastik popsuć. Zwłaszcza przezroczyste plastiki.
Ja zawsze robiłem tak:
- moczyłem na 20 minut
- potem szczoteczka do zębów twarda i szorowanie plastiku
- zmywałem pod ciepłą wodą
- i z powrotem do kuwety z płynem.
Ale bardzo możliwe że zmywacz wamodu, który poleca telewizor będzie najłatwiejszy i najszybszy. A telewizor też się zna na rzeczy więc g... wam nie poleci.
Natomiast jedno jest pewne:
Nie ważne co stosujecie chrońcie oczy i skórę bo tego nikt nie napisał.
Zwłaszcza jak bawicie się kretem czy płynem hamulcowym