Raczej nie radziłbym mostkowania miejsc po kondensatorach
Zmostkować tylko dławiki .
Dzięki Grzes za sprostowanie, bo jeszcze bym coś spaprał... Czyli usuwam dławiki (te okrągłe) i mostkuję punkty, do których były przylutowane (tak to rozumiem).
Wykorzystałem zdjęcie kolegi ELVISa z poprzedniej strony (mam nadzieję, że kolega się nie zezłości):
Znaczy się tak?
Pozostawienie tej plytki to fajna sprawa by była bo gniazdko dekodera tam jest. Jak czytałem koledzy całkiem usuwali, ale wtedy trzeba usuwać wtyczkę z dekodera i lutować pojedyncze kabelki do płyty głównej w lokomotywie, a ja taki wirtuoz w elektronice nie jestem coby każdy kabelek do punktów oddalonych na płytce od siebie o 1mm lutować (zaraz zrobiłbym jeden wielki 'lut;'
).
Mam jedną SM-kę do 'zcyfrzenia', a ponieważ tylko w przypadku SM42 od PIKO była sprawa z zatrzymywaniem się - stąd pytania (z tego co wiem w innych modelach EU07, SU45, ET22) już takich problemów nie było i nie ma (w każdym razie nigdzie na forum nie widziałem)...
Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Sorki za odgrzewanie tematu, ale wychodzę z założenia, że zawsze lepiej zapytać niż wejść na jakąś minę z niewiedzy.