• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

zbuduję makietę HO

OP
OP
P

pindel

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Kamienicę już skończyłem i myślę czy nie zbudować stacji w planie mam dwie stacje jedna była by kupiona a druga własnej roboty.W necie szukałem jakiś zdjęć stacji. Jedną sobie wybrałem,jest to stacja w Marciszowie. Jesli ktoś ma więcej zdjęć tej stacji to niech mi je wyśle był bym wdzięczny.

Patryk.K

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ten pierwszy budynek jest ciekawy tylko ta duża dolna szyba wydaje mi się że nie powinna być cała ,nie wiem nie znam się na tym ,ale jakoś mi to dziwnie wygląda :neutral:

OP
OP
P

pindel

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Ten pierwszy model to model kamienicy a ta szyba to okno wystawowe na dole będzie jakiś sklep jak dolepie pare detali to będzie gotowa. ;) we wrześniu wlepie kolejne foto .

xendx

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
okno

Dorób wnękę tak około 1cm i na dole będziesz mógł postawić jakieś przedmioty na wystawie a tylną ściankę zabuduj jakąś firanką albo wydrukuj zdjęcie sklepu a najlepiej to umebluj całe pomieszczenie za tym oknem.

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.005 33 0
Re: okno

xendx napisał(a):
Dorób wnękę tak około 1cm i na dole będziesz mógł postawić jakieś przedmioty na wystawie a tylną ściankę zabuduj jakąś firanką albo wydrukuj zdjęcie sklepu a najlepiej to umebluj całe pomieszczenie za tym oknem.
Bezprzesady Xendx. Mam domek caly wyposażony na swojej makiecie w malarzy w kobitke co się maluje w kolesi co gadają ze sobą i mam tam tez meble i regały i przyznam że jeszcze nikt mi niepowiedział nic na temat tego domu :cool:

xendx

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
okno

A z czym ja przesadzilem? Pindel sie pytał co zrobić z wystawą sklepową żeby ten rysunek za oknem nie raził tak w oczy wiec ja dałem swój pomysl. Z twojego też może skorzystać.

Patryk.K

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Re: okno

xendx napisał(a):
co zrobić z wystawą sklepową żeby ten rysunek za oknem nie raził
Jeżeli mogę pomóc to może dobrym wyjściem będzie kupienie "Zestawu różnych plakatów, firnek i szyldów oraz reklam". ??
Może akurat coś się nada na tą wystawę sklepową :)
http://makieciarz.pl/product_info.php?c ... cts_id=609

P.S nie patrzcie na nazwę sklepu :p ,dałem linka tylko tak dla przykładu :smile:

Patryk.K

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
No teraz wygląda o wiele lepiej :smile: ,dla mnie już tak może zostać tzn. jest OK ,no chyba że koledzy podsuną jakiś inny lepszy pomysł to wtedy zmienisz :smile:

xendx

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
wystawa

Możesz przykładowo w google w zakladce grafika wpisać biżuteria i po odpowiednim pomniejszeniu obrazków wydrukować je na papierze (najlepiej kredowym lub fotograficznym) choć na zwyklym też nie powinno źle wyglądać i zamienić z tymi umieszczonymi na wystawie.

Słowian

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Re: wystawa

xendx napisał(a):
Możesz przykładowo w google w zakladce grafika wpisać biżuteria i po odpowiednim pomniejszeniu obrazków wydrukować je na papierze (najlepiej kredowym lub fotograficznym) choć na zwyklym też nie powinno źle wyglądać i zamienić z tymi umieszczonymi na wystawie.
Jak ma chłopak atramentówkę na stanie, to na nic taki wysiłek. Obrazki po prostu będą za małe, niewyraźne oraz kolory nie będą się idealnie pokrywać.

Ja jeszcze zmieniłbym napis "Jubiler" na trochę bardziej profesjonalny. Wykonałbym go na komputerze w jakiejś bardziej wyszukanej czcionce. Stanowczo jednak odradzam Wingdings :p

Patryk.K

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Re: wystawa

Słowian napisał(a):
Jak ma chłopak atramentówkę na stanie, to na nic taki wysiłek. Obrazki po prostu będą za małe, niewyraźne oraz kolory nie będą się idealnie pokrywać.

Ja jeszcze zmieniłbym napis "Jubiler" na trochę bardziej profesjonalny. Wykonałbym go na komputerze w jakiejś bardziej wyszukanej czcionce. Stanowczo jednak odradzam Wingdings :p
Słowian ma rację ,jeśli masz atramentówkę to nic z tego nie wyjdzie ,próbowałem kiedyś też zrobić mały obrazek to mi się rozmazał :???: i był nie wyraźny...
Co do napisu ,to mozesz zrobić tak jak Slowian pisze ,albo wziąć obrazek z jakiejś strony internetowej pomniejszyć i wydrukować :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 19
Planuję 17
Planuję 29
Planuję 7
Planuję 18