• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Z mojego albumu.....

OP
OP
Zbyszek

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
878 79 5
Toż to Pszczółka! Benzyniak! Ciekawe czyja własność? Eh... strasznie zaniedbana :(
Star stoi na terenie Wytwórni Płyt Gipsowych w Świeciu, doskonale go widać z parkingu Tesco. Tu mam mały problem, bo zakład niby wygląda na nieczynny, ale nie widać oznak żadnej dewastacji. Kiedyś przy okazji dokładniej to sprawdzę.
Na marginesie, dokładnie z tego zakładu pochodzi Ok1-112, która pracowała tam jako grzejka, a dziś jest w Kościerzynie.

OP
OP
Zbyszek

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
878 79 5
Obiecałem wyjazd do uzdrowiska? Proszę bardzo-jedziemy do Ciechocinka. Jak już znudzi nam się spacerek przy tężniach, po parku zdrojowym, czy podrywanie bogatych lasek, to wybierzmy się do muzeum drogownictwa, ul. Słowackiego 16, lub Żytnia 16, oba adresy są te same.;)
Ekspozycja zawiera kilkanaście różnych eksponatów jak walce parowe, lokomobile i inny sprzęt służący do naprawy i utrzymania dróg.
Ze specjalną dedykacją dla markaw111

Załączniki

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
Poczekaj jak skończę i się wezmę za kolej;), troszkę ciekawostek w sumie mam. Kisił dla siebie tego nie będę.
Ja też czekam na kolejne zdjęcia z twojego albumu.:)

P.S.
Mam takie pytanie kompletnie poza tematem a mianowicie od jakiegoś czasu widzę, że w twoim podpisie pojawila się ikonka "dloń"... czy ona coś konkretnego oznacza bo i u kilku innych użytkowników ją zaobserwowalem?

OP
OP
Zbyszek

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
878 79 5
P.S.
Mam takie pytanie kompletnie poza tematem a mianowicie od jakiegoś czasu widzę, że w twoim podpisie pojawila się ikonka "dloń"... czy ona coś konkretnego oznacza bo i u kilku innych użytkowników ją zaobserwowalem?
Bystrzacha (y) Dużo jest tych dłoni na forum?:podstepny:
powiedz mi lepiej, co pochrzaniłem, że zrobiły się duże fotki, miały być małe. Pauza, będę wieczorem.

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
Bystrzacha (y) Dużo jest tych dłoni na forum?:podstepny:
Nie liczylem, widzialem kilka ale nadal nie wiem co to znaczy a znaczy na pewno po tym co napisaleś... tylko co? Nadal nie wiem :D

A co do zdjęć to nic nie pochrzanileś :D w samochodowym można wklejać normalne a nie miniaturki, i to gwarantuje wiekszą "oglądalność" twojego tematu. ;)

OP
OP
Zbyszek

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
878 79 5
Jeszcze taki misz-masz różnych pojazdów. Na początek auta osobowe przystosowane do jazdy po szynach(y) Mam jeszcze zdjęcia z parad w Wolsztynie, ale nie wiem czy jest sens to zamieszczać, skoro jest to dosyć znane.

IMG_0071.JPG
IMG_0072.JPG
IMG_0074.JPG
IMG_0117.JPG

OP
OP
Zbyszek

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
878 79 5
Chciałem ładnie wyedytować post, ale coś mi nie idzie, więc jeszcze ''maszyny torowe'' Mercedes upolowany w Mławie, i następna koparka na szynach.
Potem fajna Tatra OSP Kamionki- dostarczyła wodę podczas przejazdu pociągiem z parowozem z Torunia do Torunia;), był tam też Jelcz.
Żuk upolowany z okna tego pociągu na moście w Fordonie.

IMG_0148.JPG
IMG_0149.JPG
IMG_0679.JPG
IMG_0680.JPG
IMG_0754.JPG
IMG_0755.JPG
IMG_0756.JPG
IMG_0757.JPG
IMG_0882.JPG

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Dzięki Zbychu za dedykację,miło. Szczerze przyznam,że wychowałem się na tych niektórych sprzętach drogowych, mój Ś.p.tatulek pracował jako kierownik w drogówce. To były czasy!!! Ten wynalazek na gąsienicach z pługiem to ATS, zarąbista maszyna,nie ma zaspy na nią,sam osobiście się o tym przekonałem.
Na jednej fotce jest nawet walec statyczny naszej produkcji,ten bez daszku,bardzo ważna w nim rzecz, ponieważ tam był zbiornik na wodę do zraszania kół. Widzę też rozkładarkę typu RAB,całkiem udana konstrukcja. No i ta TATRA,chciałbym taką mieć w 1:87,nie mogę tylko zdobyć odpowiedniej zabudowy.

OP
OP
Zbyszek

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
878 79 5
Powoli kończą się tematy samochodowe:(, ale jeszcze jakieś fotki będą. Kilka fotek z urlopowego wypadu do Tanvaldu z okazji przejazdu pociągiem z parowozem. Trwały wtedy jakieś imprezy w stylu dni miasta, jarmarki z lokalnymi produktami etc. Była też prezentacja przeróżnych pojazdów. Mógłby mi ktoś wyjaśnić, dlaczego ta wojskowa Tatra ma taką dziwną zbieżność kół?... Do Czech jeszcze wrócimy.;)

IMG_0231.JPG
IMG_0232.JPG
IMG_0233.JPG
IMG_0234.JPG
IMG_0235.JPG
IMG_0236.JPG
IMG_0257.JPG

OP
OP
Zbyszek

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
878 79 5
Jeszcze mały suplement odnośnie golubskiego Retro-Traktor. Dwie maszyny eksponowane przed domem jednego z członków, chyba nie na chodzie, ale utrzymane przepięknie. Następnie lokomobila w Wąbrzeźnie na małej ekspozycji przy tamtejszym rejonie dróg, czy jak to się nazywa. Jest tam jeszcze walec widoczny na zdjęciu i jakaś maszyna, chyba ubijarka, gdzieś jakieś zdjęcie mam, ale okazuje się, że nie w tym folderze.;)

Załączniki

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.436 47 0
Kolos jak kolos, ale ten Mercedes NG rodem z tramwajowych torów fajnie wygląda.
Tatra 138 z OSP bardzo zadbana.Ciekawe czy nowe wozy też wytrzymają tyle lat co takie Tatry.:gwizd: