• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Yarecki

OP
OP
Dysponent
Reakcje
0 0 0
Dzieki. Slavi, cos pomyslimy, zobacze co mam na stanie do uplynnienia.

Dzis czesc kolekcji GRACE. Te modele sa tylko wytworem fantazji, aczkolwiek kiedys egzystowal taki jeden jedyny zestaw, ale na poczatku lat 90ych, i byl to Mercedes. Ten Model zrobilem równiez, wstawie nastepnym razem, z orginalna fotka ( jak znajde ;) )

20170730_190630.jpg

Byl pomysl, zeby wszystkie nasze konie mialy tez LOGO na kabinie.

20170730_190719.jpg

Ale niestety, pomysl upadl, zarówno DAF jak i Volvo maja za duzo zalaman na kabinie ( wytloczka tylniej szyby ) i poprostu naklejki pekaja i wyglada to po pól roku wrecz obrzydliwie. Przyjelo sie tylko na Reniach, bo sa plaskie.:cry:

20170730_190834.jpg

20170730_190925.jpg

Mam tez DAFa z Logo na Kabinie, ale z inna reklama. Bedzie tez prezentowany ( dokladniej ).

20170730_191454.jpg

Za podklad posluzyla mi czesc toru wyscigowego mojego syna ( dzieki mlody za wypozyczenie;) ), na jakas dioramke nie mam za bardzo czasu:mamdola:

20170730_191407.jpg

Podniesione beczki zawsze wygladaja zajefajnie, zwlaszcza w realu.

20170730_191525.jpg

Niestety, na zdjeciach widac, ze mimo zabawy w malowanie, itd. nie ma dbalosci o szczególy. Prawda jest taka, ze niestety te modele robilem jako reklamówki, do witryny, i dopiero tutaj zobaczylem ile jeszcze mozna wyciagnac szczególów.

Np. skrzynak jest zielona, choc w orginale czarna, kliny powinne byc zólte, itd. Jak znajde chwile czasu, obiecuje ze dopiescic:)

20170730_191011.jpg

20170730_191628.jpg

To na tyle dzis, orginal nastepnym razem.

FH-12

Znany użytkownik
Reakcje
2.165 5 1
Bardzo ładnie prezentują się te modele. Jestem pod wrażeniem twojej podkolekcji silosów, czekam z niecierpliwością na kolejne prezentacje.

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Możesz mi powiedzieć jakimi farbami malujesz modele? Bo wychodzi to bardzo czysto i powierzchnia jest idealna. A tak po za tym modele bardzo fajne, czysto zrobione. Jedyne to co sam wspomniałeś to przydały by się detale ;)

OP
OP
Dysponent
Reakcje
0 0 0
Marpama, uzywam farb firmy Tamiya Color, polecil mi je gostek w sklepie modelarskim i musze powiedziec ze jestem mega zadowolony. Wczesniej próbowalem z Revelem i Humbrolem, ale jak dla mnie, modele wychodzily " grube". Aerografem swietnie sie nimi maluje, modele sa raz malowane i po nalozeniu decali raz lakierem.

20170731_190316.jpg

Do tego oczywiscie kompresor. Mam wprawdzie orginalnego Revela, ale to malenstwo po chwili pracy "poci " sie, wiec zainwestowalem w wiekszy, z butla i filtrem. Zepsulem jeden model bablami wody, i mi starczy.

A tu obiecane fotki orginalnego MB w barwach grace :

Scannen0012.JPG

Scannen0013.JPG

Niestety, na zdjecia modelu trzeba troszeczke poczekac, w zwiazku z przebudowa witryny ( inna koncepcja zony na zagospodorwanie mojej sciany :cry:) modele lezakuja zapakowane. I ten jeden karton gdzies za dobrze schowalem.

Dzieki za wszystkie pozytywne posty;)

Ciemny

Aktywny użytkownik
Reakcje
857 6 1
Od tych akrylowych Tamiya jeszcze lepiej nakłada się olejne, jedyny minus - strasznie śmierdzą chociaż są warte tego, ja teraz zastosowałem je na pierwszych modelach i jestem mega zadowolony

Ciemny

Aktywny użytkownik
Reakcje
857 6 1
Tamiya Enamel. X oraz XF identycznie jak w akrylach. do rozcięczania Tamiya X-20 ale bez A ten z A tak jak używasz jest do akryli (biala nakrętka) a bez A do olejnych (niebieska nakrętka).

Ja maluje aerografem rozcięczam na oko chociaż zalecenia są 1:1

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.317 67 1
Ładne te dwa zielone zestawy . Fajnie wykonane . Ostatnio po trasie dość często się mijam z premiumką która kiedyś jeździła w tej . Dalej ciąga silos tylko w innej firmie .