• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Wystawa makiet-Nowohuckie Centrum Kultury, Kraków 27-29.05

M

Melchior

Gość
Re: Wystawa makiet-Nowohuckie Centrum Kultury, Kraków 27-29.

Panowie, krótka piłka. Niestety nie mam dostępu do FREDzia z którym obskakiwałem większość imprez. Jeżeli ktoś był by w stanie pożyczyć na czas trwania imprezy, byłbym wdzięczny. Jak coś to mam swój kabel.

Za wszelkie przejawy pomocy, serdeczne dzięki ;)

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.050 33 0

Mogę ci pożyczyć swój. Ja używać będę tylko jednego.

OP
OP
Jasiek5

Jasiek5

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
92 0 0

Torty, makieta i stoisko rozstawione, czas na show :)

dany

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0

Rewelacja. Makieta robi podobne wrażenie jak relacje ze spotkań fremo. Dużo się dzieje na raz. Bez problemu można obejść dookoła. Wyglądała na automatyczną bo na pierwszym planie były pociągi, Dopiero uważne rozglądanie po sali umożliwiało odnalezienie maszynistów w tle. Wygladało na jazdy rozkładowe bo zapowiadano sobie składy po numerach i na stacjach technicznych były przy nich jakieś karteczki oraz stały zegary ale pomimo to stale coś jeździło . Trudno nawet było zdecydować się co oglądać bo działo się ze wszystkich stron.
Rewelacyjnie prezentował się szynobus w malowaniu coś jak koleje mazowieckie z kompletem pasażerów w środku.
Bardzo udana impreza. No może brak grila.

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.115 67 5

Ja wiem, że się jeszcze nie skończyło, ale może ktoś ma już jakieś foty ? :) ?

Mateusz B

Moderator Grupy KKMK
Zespół forum
KKMK
H0e
Reakcje
349 2 0

Ja byłem nawet 2 razy i uważam że to była naprawdę udana impreza :D Było mało ludzi i można było sobie oglądać bez zbędnego tłumu. :p
Było naprawdę super :LOL:

lukas76

Aktywny użytkownik
Reakcje
99 3 0

Bardzo dziękuję wszystkim wystawiającym się i oglądającym za świetną imprezę, pozdrawiam, Łukasz

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
7.976 140 3

Hej :) ja też dziękuję za możliwość wzięcia udziału w tej wystawie :) dla mnie był to rewelacyjnie spędzony czas

Pozdrawiam wszystkich

PS.
Czas przejazdu 3,5h więc jak chcecie to jutro jestem o 18 żeby pomóc :D

mht

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0

Witam wszystkich.
Miałem okazję odwiedzić wystawę i zrobiła ona na mnie duże wrażenie. Może dlatego, że bardzo długo z modelarstwem kolejowym nie miałem żadnego kontaktu. Pamiętam tylko sprzed trzydziestu lat swoją kolejkę przywiezioną z DDR-u przez wujka: jeżdżący w kółko po torach rozłożonych na podłodze elektrowóz z trzema wagonami towarowymi, który po podniesieniu ukazywał cztery zaledwie kółka, nijak nie pasujące do imitacji dwóch 3-osiowych wózków na bokach pudła, całość zaś zasilana była z dwóch baterii 4,5 V poprzez manipulator dający dwa stopnie prędkości w każdą stronę -- to na mnie, dziecku wychowywanym w dziadkowym kolejarskim służbowym mieszkaniu przy stacji, zbyt wielkiego wrażenia robić nie mogło... :LOL:
Przyjemnie było teraz zobaczyć na żywo nieporównanie bardziej prawdziwą miniaturę kolei! 8)
Pozdrawiam, Michał

Salsa

Moderator Grupy Nostalgia za para
Nostalgia Za Parą
KKMK
Reakcje
446 2 3

Witam. Chciałbym podziękować wszystkim z KKMK za wspaniałą imprezę w której miałem przyjemność uczestniczyć w praktyce - przyjechałem z własnym taborem. Organizacja i przygotowanie imprezy naprawdę na wysokim poziomie, wszystko według jasnych zasad, takich samych dla wszystkich uczestników. Bardzo sympatyczna atmosfera i otwartość na nowe osoby, modelarzy spoza grona KKMK, a przede wszystkim spokój i brak nerwowości, jeśli coś się komuś pomyliło - to podstawa fajnej imprezy, na którą chce się przyjechać znowu za rok.

Szczególnie dziękuję:Grzegorzowi za wyczerpujące informacje, Saperowi za wspólne manewry
Tomkowi Małkowskiemu za różne fachowe porady techniczne, cierpliwość oraz awaryjną wymianę zgarniacza i sprzęgu w moim ST43, Markowi Klimczykowi za podpowiedzi na temat budowy modułów stacyjnych, Melchiorowi za rozmowy i pomoc. Wszystkim za cierpliwe odpowiadanie na różne moje pytania i za okazaną życzliwość i pomoc.

Do zobaczenia w Krakowie na następnej Waszej imprezie, na którą z pewnością znowu przyjadę, choć muszę przejechać bagatela, ponad 600 km.
Pozdrowienia, Piotr Salecki

Jacula

Nowy użytkownik
Reakcje
8 0 0

To i parę moich zdjęć:

takich kilka migawek z makiety w skali Z:

oko w oko... :D TT vs Z

TT:

Jak zwykle, gorąco dziękujemy Kolegom z KKMK za zaproszenie, życzliwość i świetny klimat spotkania.

Krakowska Grup(k)a TT

Załączniki

BORUCH

Aktywny użytkownik
Reakcje
191 0 0

Wielokrotnie moderatorzy kierowali do forumowiczów prośbę o niezamieszczanie fotek w obcych serwisach. Trzeba dołączać fotki przy pomocy pełnej wersji edytora korzystając z opcji dodawania załącznika.
Fotki ładne :D

Jacula

Nowy użytkownik
Reakcje
8 0 0

BORUCH napisał(a):
Wielokrotnie moderatorzy kierowali do forumowiczów prośbę o niezamieszczanie fotek w obcych serwisach...
Fotki ładne :D
Sorry, rzadko jestem czynnie na Forum... :oops:

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.050 33 0

Jeszcze sobie pozwolę wrzucić jedno zdjęcie autorstwa Jaculi które strasznie mi się podoba. Modele Nki w tej perspektywie są obłędne. Przepraszam za słabe tło ale czasu nie starczyło na wykończenie. Poprawię się niebawem ;)

Załączniki

lukas76

Aktywny użytkownik
Reakcje
99 3 0

Witam wszystkich i wstawiam trochę zdjęć, (wrodzona skromność nie pozwala mi wstawić zdjęć mojej Z-etki) :)

Załączniki