• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Modele WYSTAWA MAKIET KOLEJOWYCH W MUZEUM INŻYNIERII KRAKÓW

Marek Klimczyk

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
6 1 0
Maxeus, rozmowy przy płocie będą jak najbardziej wskazane i zachęcane. Jeśli chodzi o wejście poza barierki to z tym będzie raczej ciężko. Jak widzisz z układu zamieszczonego powyżej, makiety są ustawione dość ciasno i poza miejscem między Świerkowem i Podgórkami nie ma możliwości ustawienia stołów do programowania czy innych koniecznych czynności organizacyjnych. Istnieje realna możliwość że osoby które obsługują wystawę nie będą nawet miały miejsca aby przysiąść na chwilę i odciążyć nogi między turnusami.

Krótko mówiąc tu nie chodzi o to czy jesteś wybrańcem czy nie lecz to abyśmy sobie na wzajem nie przeszkadzali i nie deptali po odciskach. Wejście za barierki dla osób które nie uczestniczą czynnie w obsłudze wystawy raczej nie będzie możliwe.

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
Nigdy nie słyszałem żeby któryś z modularzy odmówił udzielenia informacji technicznych zwiedzającemu wystawę czy innemu modelarzowi..
A ja wielokrotnie słyszałem o prowadzących z minami takimi, że bez kija nie podchodź do tego patrzących z niepotrzebną wyższością na zwiedzających - a przyznam szczerze, że sam takie sytuacje miałem okazję widzieć, więc z tym odpowiadaniem, to różnie bywa.
Na szczęście otwartych na ludzi modelarzy też było wielu.
Tak więc ponownie nie trafiłeś ze swoją uwagą, bo moje pytania dotyczyły wyłącznie grona modelarskiego.

Sadzę, że tak, lecz na to pytanie odpowie Ci organizator w dniach wystawy.
A więc nie ma sensu odpowiadać na to pytanie za organizatora - daj mu szansę na zaistnienie.

Maxeus, rozmowy przy płocie będą jak najbardziej wskazane i zachęcane. Jeśli chodzi o wejście poza barierki to z tym będzie raczej ciężko. Jak widzisz z układu zamieszczonego powyżej, makiety są ustawione dość ciasno i poza miejscem między Świerkowem i Podgórkami nie ma możliwości ustawienia stołów do programowania czy innych koniecznych czynności organizacyjnych. Istnieje realna możliwość że osoby które obsługują wystawę nie będą nawet miały miejsca aby przysiąść na chwilę i odciążyć nogi między turnusami.

Krótko mówiąc tu nie chodzi o to czy jesteś wybrańcem czy nie lecz to abyśmy sobie na wzajem nie przeszkadzali i nie deptali po odciskach. Wejście za barierki dla osób które nie uczestniczą czynnie w obsłudze wystawy raczej nie będzie możliwe.
Nic na to nie poradzę, że zadaję trudne pytania, które pewnie zadało by wielu, ale ..., więc się nie krępuję.
Zapytałem, bo nie wiem, gdzie będzie się mieszała brać przyjezdna z miejscowymi, żeby pogadać o nie tylko modelarskich pierdołach i tyle - w kółeczku, czy po kątach ?
Na szczęście wybrańcem być nie zamierzam, zbyt cenię sobie swój indywidualizm.
Dzięki Marku - rozumiem.

Marek Klimczyk

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
6 1 0
A ja wielokrotnie słyszałem o prowadzących z minami takimi, że bez kija nie podchodź do tego patrzących z niepotrzebną wyższością na zwiedzających - a przyznam szczerze, że sam takie sytuacje miałem okazję widzieć, więc z tym odpowiadaniem, to różnie bywa.
Na szczęście otwartych na ludzi modelarzy też było wielu.....
Maxeus, przecież wiesz jak to czasami bywa na takich imprezach, ktoś się nie stawił na czas albo problem ze sprzętem powoduje opóźnienia w rozkładzie, a widzowie bez przerwy się dopytują ' A kiedy coś pojedzie?...' Maszynista może jechać modelem wartym parę tysięcy złotych i jest to dla niego pierwsze takie zdarzenie. Osoba ma prawo być trochę zestresowana takim faktem.

Wystawa jest dla ludzi i oni mają priorytet. Mając to na uwadze oraz biorąc poprawkę, że wielu z nas nie ma na co dzień bezpośredniej styczności z klientem wizualny aspekt jak jesteśmy widziani w momencie próby naprawy sytuacji może szwankować. Nie oznacza to jednak że nie dbamy o klienta. Jesteśmy amatorami i pasjonatami a nie profesjonalnymi wystawcami.

Ja nigdy słyszałem i nie spotkałem się z sytuacją, aby ktoś z obsługi potraktował niegrzecznie odwiedzającego wystawę, co nie zmienia faktu rzeczy że musimy popracować nad wyrazem naszych twarzy w sytuacjach 'pod bramkowych'.

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.835 33 0
Mam nadzieje że mnie tak nikt nigdy nie odebrał. Zawsze staram sie mieć miłe słowo dla odwiedzającego i pytającego o coś. Mam nadzieje że w tym roku znikną u mnie problemy na stacji z brakiem pociągu na makiecie ;) Co jakiś czas zawsze sie coś pojawi :D

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
Nic na to nie poradzę, że jestem upierdliwy, ale przynajmniej mam nadzieję, że moje drobne sugestie pomogą Wam w organizacji imprezy - powodzenia i do boju ludu modelarski !!!

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.835 33 0
Maxeus zamiast radzić to lepiej się przyłącz :) Takich z dobrymi radami ostatnio jest coraz więcej ;/ Sam z chęcią pooglądam jak patynujesz modele itp itd :)

Mariuszzu co do składów to spokojnie jest czym pojeździć ;)

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
Maxeus zamiast radzić to lepiej się przyłącz :) Takich z dobrymi radami ostatnio jest coraz więcej ;/ Sam z chęcią pooglądam jak patynujesz modele itp itd :)
Akurat w patynowaniu, to sam się jeszcze dużo muszę nauczyć, więc nie wiem, czego mógłbym nauczyć.
Szymku za zaproszenie dziękuję i pewnie skorzystam, ba! mam nawet zamiar wpaść do Was jutro, niestety późno, bo konczę służbę o 22-ej, ale zaglądnę na halę może trochę pomóc, może trochę podrażnić ;)

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
Byłem, zobaczyłem, pomarudziłem :D
Miło było zobaczyć jak i poznać osobiście wielu kolegów modelarzy, pogawędzić, chociaż niestety nie udało mi się ze wszystkimi, więc jeśli kogoś pominałem, to przepraszam - naprawię przy okazji innej imprezy.
Dziękuję Robertowi Pu za pit stopa - sorki, zdjęcie skopałem :)
Pozdrawiam ekipę z makiety TT, która cierpliwie zniosła moich urwisów :)
Jasiu, dziękuję nie tylko za dobre słowo ;)
Ciekawy układ modułów, dużo zwiedzających, sporo ciekawych taborów nie tylko polskich, to tak w skrócie o imprezie.
Ogólny klimat sympatyczny, żeby nie było, że narzekam na każdym kroku, to czułem się w obowiązku o tym napisać.
Jeśli ktoś się jeszcze zastanawia, to warto przyjechać i zobaczyć na żywo - polecam.
A tu kilka zdjęć, bo niestety kiepski ze mnie fotograf, wiec nie wszystkie wyszły jak bym sobie życzył.

Załączniki

dany

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Impreza bardzo udana.
Tłumy oglądających.
Rewelacyjny pomysł połączenie modułu z tortem, na samym środku całego układu. Właściciel nie musi się nudzić czekając na planowy skład bo może pod spodem puszczać sobie swoje ulubione pociągi bez przerwy. To zupełnie nowa jakość w polskim modelarstwie.
Należy zobaczyć.
Wady te same co zawsze więc szkoda mówić.

jacekk

Aktywny użytkownik
KKMK
Reakcje
497 18 0
Impreza bardzo udana.
Tłumy oglądających.
Rewelacyjny pomysł połączenie modułu z tortem, na samym środku całego układu. Właściciel nie musi się nudzić czekając na planowy skład bo może pod spodem puszczać sobie swoje ulubione pociągi bez przerwy. To zupełnie nowa jakość w polskim modelarstwie.
Należy zobaczyć.
Wady te same co zawsze więc szkoda mówić.
Była? Może dla tych co z niej wyszli i nie mogą wrócić.
Wystawa trwa.

Greeg

Użytkownik
Reakcje
15 0 0
Wystawa jak co roku udana. Układ makiet był bardzo ciekawy, bo nie był monotonny. ;) Maszyniści i obsługa makiet bardzo miła i bez problemu można było z nimi porozmawiać za co należy się wielki +.:) Kilka moich fotek z imprezy:

Załączniki

Mateusz B

Moderator Grupy KKMK
Zespół forum
KKMK
H0e
Reakcje
328 2 0
Czyj jest moduł na zdjęciach x2/x3?
Tak jak na zdjęciach x1, x4, x5 To są moduły kolegów z Czech, zresztą bardzo udane. :D Bardzo fajny i fotogrniczny frament szlaku (łuku) i stacja Kadań. Jak zgram zdjęcia to też wrzucę.;)Co ciekawe cała makieta była na wyspokości 110 - a moduły czeskie 130.. Zjazd był prawie niewidoczny. Da się pogodzić Fremo i PMM :LOL:
Wracając do filmiku... był wyświetlany w tramwajach mpk jak jechałem na wystawę(y) , dobry pomysł :ROFL:

A impreza super :ROFL:

poziomek72

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
KKMK
NAMR
Reakcje
77 3 0
Super impreza,fajna atmosfera i kilka nowych znajomości.Szkoda że jutro nie mogę przyjść:cry:

Załączniki

poziomek72

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
KKMK
NAMR
Reakcje
77 3 0
Jeszcze trochę fotek.

Załączniki