To może ja ci odpowiem.
Każdy właściciel modułu jest również właścicielem przynajmniej jednego własnego składu. Przyjeżdżając na własny koszt z własnym modułem i taborem chcę również tymże taborem sobie pojeździć po tej makiecie.
Jest to dla mnie jak najbardziej zrozumiałe, ale też moje pytanie nie jest bezpodstawne, gdyż nie zawsze, ale mimo wszystko zdarzało się, że brakowało prowadzących, ponieważ nie dotarły osoby, które deklarowały, że będą maszynistami i organizatorzy musieli sobie radzić.
Odnośnie modułów napisano wyczerpująco, ale nie zaznaczono, że jest komplet lub jak kto woli nadkomplet maszynistów, a zapytałem, bo skoro mam akurat weekend wolny od służb, to chciałem pomóc, ewentualnie zaplanować sobie coś innego i dlatego tak się dopytywałem, ponieważ zawsze lubię wiedzieć jak sobie rozplanować czas.
Maxeus, Twoje pytanie już zostało wcześniej zadanie i odpowiedź padła, patrz post #5 i #6. Jak wiesz hala którą co roku używamy nie należy do największych, oprócz głównej makiety HO będzie też torcik w TT i S. Planowana jest również galeria zdjęć. Oczywiście zapraszamy gorąco do odwiedzin.
Już odpowiedziałem wyżej, ale szkoda, że nie uwzględniono pokazania szerszej publiczności modelarstwa od tzw kuchni, czyli oprócz pokazania jazd gotowymi modelami, wypadało by pokazać ludziom z poza kręgu modelarskiego jak powstają modele na warsztacie np. konwersje taboru, pojazdów samochodowych, czy architektury.
Prezentacja co prawda ograniczona, ale mimo wszystko jest to coś innego niż tylko zabawa gotowymi modelami na modułach, coś co też potrafi rozbudzić wyobraźnię, a także coś co pokazuje ile pracy trzeba włożyć w uzyskanie efektu finalnego, bo niesztuka kupić gotowca w sklepie.
Bynajmniej pisząc powyższy tekst, nie miałem na myśli siebie, jednak gdyby była potrzebna moja pomoc, mógłbym pomóc w tej kwestii, a wydaje mi się, że w przyszłości można uwzględnić moją sugestię odnośnie takiej prezentacji w ramach propagowania modelarstwa kolejowego.
Dziękuję Marku za zaproszenie, jako zwiedzający na bank przybędę, ponieważ obiecałem wizytę na wystawie swoim urwisom.