• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Wygląd wnętrza meskiej toalety - pomocy ...

Skalpel

Użytkownik
Reakcje
5 0 0
Witajcie - Mój kibelek Auhagena zaczyna nebierać kształtu - ma już ścianki działowe , podłogi itp...

Niesatety nie mogę odnaleźć jak wyglądała taka ściana płaczu w meskiej toalecie... Google nie za wiele zwraca... Raz w młodości widziałem takie cos w wojsku, ale to było bardzo , bardzo dawno... pomozecie ? Bedzie jej kawałek widać przez uchylone drzwi...

Pozdrawiam serdecznie Piotrek :)

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
987 82 5
Ściana płaczu to nic innego, jak wysoko- +- do piersi dorosłego pomalowana lamperia i wyprofilowane koryto z odpływem w posadzce.
Z tymi wnętrzami zaczynają się schody, bo obecnie bardzo, bardzo trudno o dostęp do wnętrza, czynnego małego dworca.

BORUCH

Aktywny użytkownik
Reakcje
191 0 0
Z kafelkami to była wersja "lux". Na małych dworcach preferowano lamperię. Do tego jeszcze pozioma rurka (tuż pod krawędzią lamperii) 3/4 lub 1/2 cala z otworkami skierowanymi w dół i skośnie w stronę ściany. Przez te otworki leciała woda i spłukiwała ścianę. Czasem korytu bywało na wysokości kolan. Miało to dobre i złe strony. Dobre: suche buty, złe: niski facet nie mógł się wysikać.

OP
OP
S

Skalpel

Użytkownik
Reakcje
5 0 0
Witajcie - dzięki za odpowiedź - zastanawiam sie czy moge zrobić malowaną lamperię np na żółto dla ściany płaczu ( pozostała będzie zielona) , aby w modelu się odróżniała od reszty i koryto na dole lekko podniesione nad poziom podłogi - poprostu nie pomyślałem o wykonaniu zaglębienia w podłodze i teraz bym musiał chyba demontowac podłogę...

Pozdrawiam serdecznie Piotrek

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
987 82 5
Dzisiaj ekipa archeo w składzie Ja odwiedziła resztki toalety na stacji Świecie Przechowo. Budynek w środku został pozbawiony ścianek działowych, a także drzwi i charakterystycznych drewnianych parawanów na zewnątrz. Zostały ukradzione najprawdopodobniej na opał. Widać resztki ściany płaczu- zrobionej z płyty łupka.!!

toaleta.3pg.jpg
toaleta.4jpg.jpg
toaleta.jpg
toaleta.2jpg.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dla początkujących 4