Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Ja dokładnie mam założone te łożyska: http://www.e-poltechcnc.pl/lozysko-wysokoobrotowe-693-zz-3x8x4-mm-p-471.html
A tu fotki wózków,że tak je nazwę
Przeszkodą w zrobieniu takich rolek dla innych -niestety jest u mnie brak czasu
Przykro mi ,ale ledwo sam mogę wykroić parę godzin i tylko w weekendy na swoje projekty
Ja używam rolki KPF-Zeller (podstawka wykonana własnoręcznie). Są rożnych długości każdy znajdzie coś dla siebie. Moja akurat jest najdłuższa wiec spokojnie wchodzą trzy elektrowozy. Jestem z nich bardzo zadowolony.
przy kupowaniu rolek od bachmann'a należy sprawdzić czy są ruchome, czy rolki zamocowane na stałe (pod tendry), różnica w cenie jest duża
i można się naciąć.
Ja używam rolki KPF-Zeller (podstawka wykonana własnoręcznie). Są rożnych długości każdy znajdzie coś dla siebie. Moja akurat jest najdłuższa wiec spokojnie wchodzą trzy elektrowozy. Jestem z nich bardzo zadowolony.
Masz też może ten ich system pomiaru prędkości Speed-Cat i ten patent do mocowania modeli do rolek Rotofix?
Jeśli tak to napisz na ich temat jakąś opinię z praktycznego użytkowania.
Masz też może ten ich system pomiaru prędkości Speed-Cat i ten patent do mocowania modeli do rolek Rotofix?
Jeśli tak to napisz na ich temat jakąś opinię z praktycznego użytkowania.
Mam tylko to co jest na fotkach. Żadne inne "wodotryski" nie są mi do niczego potrzebne.
Za cały komplet, który jest widoczny na fotkach (za wyjątkiem podstawki) dałem 70€. Zakupiłem go na stoisku firmowym na targach modell-hobby-spiel w Lipsku.
Tak chociaz przez moment pomysl od strony technicznej jak mialby sie model utrzymywac na stanowisku gdyby kolo stalo na lozyskach na swoim obrzezu? Oczywiscie, ze wspolpraca kol z lozyskami (rolkami) odbywa sie tak jak na szynach czyli poprzez czesc toczna, a obrzeze zapobiega wypadnieciu modelu ze stanowiska.
O to to, większe fotki z kilku stron, może całkiem z bliska.
I czemu dopiero teraz temat wypływa, nigdy forum nie będzie miejscem wymiany doświadczeń i poglądów, jeśli każdy to co zrobi chować będzie w sejfie.
Wstydź się Zbyszku.
Czuję się zawstydzony Paweł
Nie myślałem , że kogoś moja partaninka zainteresuje
Ale skoro temat wypłynął za sprawą kol Darka( Filonnxxl) - to postanowiłem to pokazać- nie schowałem w sejfie jak piszesz
Obiecuję z Nowym Rokiem poprawę
Jeżeli coś stworzę to podzielę się z Wami pomysłem.
Pozdrawiam Noworocznie
Zbigniew
I tak trzymaj Zbyszku
"Partaninka", hehe, dobre sobie, toż to prawie gotowy wyrób do sprzedaży, trochę dopieścić, zapakować w ładne pudełko i... na jebaja
Uszczelnienia w łożyskach dzielą się na gumowe i metalowe, zwane popularnie "blaszkami", nawet u specjalistycznych sprzedawców "robiących" w tej branży, ortodoksie jeden
Ale fakt, formalnie masz rację, uszczelnienia metalowe.