• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:1 Wojsko, straż, policja itp.

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Zapomnij bo to podobno ostatnie Airshow Radom.Powstaje tam lotnisko cywilne w związku z czym cała impreza się musi gdzieś przenieś.
Radom będzie jeszcze jakiś czas użytkowany przez wojsko .Impreza będzie prawdopodobnie w Dęblinie ,Bydgoszczy brany jest pod uwagę również Powidz ze względu na centralne położenie .Choć możliwe że coś innego wymyślą ..........
ja w tym roku podjechałem tylko na 1,5 godzinki za lotnisko popatrzeć na pokaz Su27

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Raczej Dęblin wygra a przybajmniej najgłośniej się o nim mówi.
Pewne to w 100% nie jest.. Ale jeśli by się tak stało to AirShow ma być w Pod poznańskich Krzesinach. Jak pisałem we wtorek dam więcej fotek.
w Radomiu ruchu nie będzie za dużego tyle że jak wojsko opuści lotnisko to organizacja takiej imprezy będzie trudna.....
i koszta utrzymania infrastruktury spadnie na miasto.Mój brat był tam w 2004 roku w wojsku ,rozpatrywał możliwośc zostania na kontrakt ale już wtedy miejscowi kwękali że już bliżej niż dalej końca........

OP
OP
Ludlego

Ludlego

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
w Radomiu ruchu nie będzie za dużego tyle że jak wojsko opuści lotnisko to organizacja takiej imprezy będzie trudna.....
i koszta utrzymania infrastruktury spadnie na miasto.Mój brat był tam w 2004 roku w wojsku ,rozpatrywał możliwośc zostania na kontrakt ale już wtedy miejscowi kwękali że już bliżej niż dalej końca........
Wojsko w ogóle chce opuszać teren? Myślałem, że 42 baza zostaje.

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
EKONOMIA....do szkolenia takiej garstki ludzi i to nie tylko pilotów,wystarczy Dęblin.....chyba że w Radomiu zostawią śmigłowce
Dla porównania jeszcze w latach 90 tych pod Dęblin podlegał 61 lpsz Biała Podlaska ,60 lpsz Radom ,47 pułk śmigłowców Nowe Miasto NAD Pilicą .zapasowe lotniska UŁĘŻ,PODLODÓW....szkoły techniczne Zamość ,Oleśnica
NIeco wcześniej skasowano 38 pułk szkolny Modlin ,oraz 66 Tomaszów Maz-Glinik obecnie śmigłowce wojsk lądowych....

OP
OP
Ludlego

Ludlego

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
EKONOMIA....do szkolenia takiej garstki ludzi i to nie tylko pilotów,wystarczy Dęblin.....chyba że w Radomiu zostawią śmigłowce
Dla porównania jeszcze w latach 90 tych pod Dęblin podlegał 61 lpsz Biała Podlaska ,60 lpsz Radom ,47 pułk śmigłowców Nowe Miasto NAD Pilicą .zapasowe lotniska UŁĘŻ,PODLODÓW....szkoły techniczne Zamość ,Oleśnica
NIeco wcześniej skasowano 38 pułk szkolny Modlin ,oraz 66 Tomaszów Maz-Glinik obecnie śmigłowce wojsk lądowych....
W NwNp było Wojo, tego nie słyszałem..

Railways

Znany użytkownik
Reakcje
1.088 18 0
Wojskowy Bedford MJ Winch Truck nadal w służbie wojsk brytyjskich:

Bedford TM 4x4 Drop Side Cargo (wersja nowocześniejsza):

Ostatnio edytowane:

Pt47-106

Znany użytkownik
Reakcje
592 11 5
Cos z letnich wojaży straż pożarna z Niechorza z mojej strony serdeczne podziękowania dla strażaków za pozwolenie na fotografowanie
100_1081.JPG
100_1083.JPG
100_1084.JPG
100_1085.JPG
100_1087.JPG
100_1088.JPG
100_1089.JPG
100_1090.JPG
[DOUBLEPOST=1377982063][/DOUBLEPOST]
100_1080.JPG
100_1086.JPG
100_1079.JPG