• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Witryna modelarska h0 - co można polecić?

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
372 2 3
Pięknie to wygląda...zastanawiam się czy dużo osób rzeczywiście korzysta z możliwości wyjeżdżania i wjeżdżania do gabloty;)

W każdym razie trzeba 1000 zł szykować na start...?
Zależy ile rur jakiej długości, etc. Ja mam rury 240 cm, bo akurat takie dobrze komponują się w pokoju. Maksymalnie mogą być długości 300 cm. Dostawa kosztuje ok 15 Euro i jest to kurier. Dostawa w 3 dni od płatności.

ST44-613

Ostrzeżony
Reakcje
1 0 0
Są w ofercie takie cudaki od co najmniej trzech lat :)

Patrz, cholera, nie wiedziałem... Ale to by się zgadzało, bo jakoś tak się ostatnio widzieliśmy z "Kajko" w Dortmundzie. Ha!!! Wot giermanska pridumka, tylko, jakoś tak uskok wydaje mi się zbyt mały. A mógłbyś sfotografować, tak pod kątem prostym, to bym zobaczył jak widać to co jest z tyłu. Aha...! I jeszcze jedna prośba; na ile toto ustrojstwo dwurzędowo-piętrowe odstaje od ściany i czy można bez ryzyka montować to na akrylowych elemntach nośnych (tych na ścianę), nie urwie się toto w kibini...?

Pozdrawiam

Jeż Jerzy.

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
372 2 3
! I jeszcze jedna prośba; na ile toto ustrojstwo dwurzędowo-piętrowe odstaje od ściany i czy można bez ryzyka montować to na akrylowych elemntach nośnych (tych na ścianę), nie urwie się toto w kibini...?
Wiesz nie wiem czy na akrylowych to się nie urwie. Ja ma na profilach aluminiowych. Dodatkowo jak sobie na 240 cm wrzucisz brassów to waży to już tyle, że ja osobiście bałbym się to wieszać na akrylu. Jeśli chodzi o różnicę wysokości to druga rura zaczyna się 6 cm wyżej, przy 8,5 cm wysokości rury dla taboru H0. Można powiedzieć, że druga rura zaczyna się powyżej komina lokomotywy.

ST44-613

Ostrzeżony
Reakcje
1 0 0
Wiesz nie wiem czy na akrylowych to się nie urwie. Ja ma na profilach aluminiowych. Dodatkowo jak sobie na 240 cm wrzucisz brassów to waży to już tyle, że ja osobiście bałbym się to wieszać na akrylu. Jeśli chodzi o różnicę wysokości to druga rura zaczyna się 6 cm wyżej, przy 8,5 cm wysokości rury dla taboru H0. Można powiedzieć, że druga rura zaczyna się powyżej komina lokomotywy.
Jasne! Dzięki, tylko pamiętaj, że przy dostawie rur powyżej 270 cm długości jest sążnista cena za kuriera (75 Euro), bo to jest liczone od długości przesyłki, czy jakoś tak i idzie jako drobnica, a nie przesyłka kurierska, ale niezależnie ile rur, np. 3-metrowych, zamówisz: możesz nawet dwadzieścia i będzie za te same pieniądze.

Pozdrawiam

Jeż Jerzy.

P.S. I trzeba będzie ścianę na szaro pomalować. Cholera!

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dla początkujących 4